HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Kids DVD

 

Arie in Artis

Arie de zwerfkat heeft genoeg van het zwerven. Hij wil ook een thuis, net als alle andere katten. Maar hij geeft zijn vrijheid niet zomaar op. Hij wil een huis met een grote tuin. Zo komt Arie in dierentuin Artis terecht. Overdag houdt hij zich schuil voor de mensen. Want die gooien hem vast weer op straat.


Zwerfkatten horen immers niet in Artis, daar wonen alleen heel bijzondere dieren. Maar als iedereen weg is, komt Arie tevoorschijn en beleeft hij de vreemdste avonturen met de dieren in de dierentuin. Hij helpt een verdwaalde vlinder, zoekt ijs voor de ijsbeer, redt een vis, wordt verliefd, en nog veel meer...

 

 

 

Gitte Spee & Gertie Jaquet
Uitgeverij Moon
ISBN 9789048802074, prijs: € 13,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Recensie

Een heerlijk en leerzaam voorleesboek voor kleuters. Het verhaal is praktisch ingedeeld in korte hoofdstukjes, steeds onderbroken door één pagina met informatie en échte feitjes over de dieren die Arie in Artis ontmoet. Gertie Jaquet heeft het boek voorzien van vertederende illustraties.

 

"Kamelen kunnen in één keer wel honderd liter water drinken. Dat zijn honderd grote flessen water! Maar daarna hoeven ze twee weken niet meer te drinken. Dat is erg handig, want in de woestijn is haast geen water."

 

Zwerven zit Arie in het bloed. Hij heeft zijn vrijheid hoog in het vaandel. Wanneer hij op de kinderboerderij ziet hoeveel aandacht de dieren krijgen van kinderen, besluit hij om toch de wijde wereld weer in te trekken. "Vrijheid en avontuur', zei Arie. 'Hier zijn alle dagen hetzelfde, dat is niets voor mij." "Dat snap ik niet", zei het varken, "ik vind het juist fijn dat elke dag hetzelfde is."
Bij het hek aangekomen, twijfelt hij weer. Hij is niet vergeten hoe eenzaam het zwerversbestaan was. In Artis heeft hij veel nieuwe vrienden gemaakt en het park is groot genoeg. Arie draait zich weer om en loopt de dierentuin weer in, op zoek naar nieuwe bijzondere vrienden en avonturen.

 

 

 

Meer prentenboeken over dieren en insecten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright