HOME Rian Visser Versjes voorlezen Appie en Opa Boris en Katinka Boeken Liedjes en Lees Lol

 

 

Boeken van Rian Visser

Een selectie boeken van Rian Visser die reeds zijn verschenen. Verkrijgbaar bij bibliotheek of de boekhandel.

 

 
 

 

Nippertje

Treuzelende kinderen en gestresste ouders
Een thema dat aansluit bij de tijdgeest.

Elke ochtend hetzelfde liedje: het is tijd om naar school te gaan maar Nippertje wil nog even een liedje oefenen op de piano, zijn cavia moet nog eten, de auto’s moeten in de garage worden gezet en zijn rechterschoen is zoek…

Het is een situatie die veel ouders bekend voor zal komen. Vol humor laat Rian Visser ons zien dat een beetje treuzelen en dromen zo gek nog niet is en soms meer oplevert dan dat eeuwige gehaast.

Leuk om (voor) te lezen en om in te kijken. Een aanrader voor kids vanaf 4 jaar!

Rian Visser & Noëlle Smit
Gottmer Uitgevers Group
ISBN 9789025743796, prijs € 12.50.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

 

Beer en Bever

Het is vroeg in de ochtend. Beer ligt in bed. Hij droomt van een grote pot honing die hij helemaal alleen mag opeten. Na een tijdje wordt Beer wakker. De vogels fluiten. Het is al licht buiten. Snel doet Beer zijn ogen weer dicht en probeert nog wat te slapen. Half slapen, zo noemt Beer het als hij net wakker genoeg is om te weten dat hij slaapt. Half slapen is het lekkerste wat er is. Plotseling wordt er hard op de deur gebonsd. De deur gaat open en een vlaag wind waait het hol in. Voorzichtig doet Beer één oog open. Hij ziet Bever voor zijn bed staan met een zweetband om zijn kop. Hij staat te springen en te huppen.

Beer en Bever zijn beste vrienden, ook al zijn ze heel verschillend. Beer houdt van lang slapen, veel luieren en lekker eten. Bever, daarentegen, kan geen seconde stilzitten en verzint voortdurend nieuwe spelletjes. Samen brengen ze veel tijd door in het bos. De ene keer gaan ze eten zoeken, de andere keer maken ze muziek. Of ze gaan zwemmen en hardlopen. Of een boek lezen en naar de sterren kijken. Ze genieten van het leven in het bos, waar de dingen soms ingewikkelder lijken dan ze eigenlijk zijn.

Rian Visser & Gertie Jaquet
Uitgeverij Clavis
ISBN 9789044808575, prijs € 14.95.
Direct bestellen bij Bol.com

Achttien knusse, grappige voorleesverhaaltjes over de gewone en minder gewone dingen in het leven die kleuters zo boeien. Eenvoudig en bijzonder sfeervol geïllustreerd door Gertie Jaquet. De karaktertjes Beer en Bever zijn vertederend en zullen menig kinderhartje veroveren..

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Conny Bais

 

   
Pigmentus, de kleurentovenaar

Pigmentus de kleurentovenaar

Ben jij ook zo dol op de boeken van Bobo? Dan heb je geluk... Dit nieuwe prentenboek gaat over Pigmentus, de kleurentovenaar. Hij kan alle kleuren toveren die hij maar wil. Hij tovert voor het waterdraakje het vieze water van het meer weer prachtig schoon en blauw. Hij tovert voor de koningin oranje feestkleren, waar ze helemaal vrolijk van wordt. En als de drie biggetjes roodverbrand zijn door de zon, tovert hij hun velletje weer zacht en roze.

Alles in dit boek gaat over kleuren: de verhaaltjes over Pigmentus, de versjes en de illustraties. Het is één groot kleurenfeest!

Na elk verhaaltje volgt een versje over dezelfde kleur. Samen met prachtige illustraties van Mark Janssen is dit boek één groot kleurenfeest! Alle teksten zijn van Rian Visser.

Geschikt voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Pigmentus, de kleurentovenaar - Rian Visser & Mark Janssen
Uitgeverij Mercis Publishing (Boboboek)
ISBN10: 9056478125, ISBN13: 9789056478124. Prijs € 13,95.
Direct bestellen bij Bol.com (inkijkexemplaar)

 

 

 

   
Zacht zijn de wolken - Kinderversjes over begrippen
Zacht zijn de wolken
en 't schaap in de wei,
zacht is het kuikentje
net uit het ei.

Wat is licht en wat is vies? Twintig begrippenversjes die stof bieden voor urenlang filosoferen over zware nijlpaarden, lichte veertjes en scherpe snavels.

Rian Visser en Tineke Meirink
Uitgeverij: Gottmer
ISBN 90 257 3608 4, prijs: € 11,95.
Direct bestellen bij bol.com

 

 

Appie en opa - altijd feest - Verhalenbundel
Rian Visser en Tineke Meirink
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 90 257 3679 3, prijs: € 12,50.
Direct bestellen bij Bol.com

Appie en opa zijn dikke vrienden. Ze gaan samen naar de kermis, het bos, de snoepwinkel en de kinderboerderij. Het is altijd feest als Appie en opa samen op pad gaan, maar soms krijgt opa rimpels van de eigenwijze Appie. Twaalf korte verhalen om eindeloos lang voor te lezen.

 

 

De zee heeft pootjes - Verhalenbundel
Rian Visser en Yvonne Jagtenberg
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 90 257 3865 6, prijs: € 9,50.
Direct bestellen bij Bol.com

Twaalf zomerse voorleesverhaaltjes voor jonge vakantievierders. Boris en Katinka vermaken zich prima op de camping vlakbij zee. Ze bestuderen kleine beestjes, hebben waterpret op het strand en in de kano en laten per ongeluk het hek van de campinggeitjes openstaan.

 

 

Hulphaasjes en dwerggeitjes -Verhalenbundel
Rian Visser en Yvonne Jagtenberg
Uitgeverij: Gottmer
ISBN 90-257-3958 X, prijs: € 9,50.
Direct bestellen bij Bol.com

Twaalf frisse voorleesverhaaltjes voor prille luisteraars. Boris en Katinka vieren vrolijk de lente. Ze verkleden zich voor carnaval, knuffelen met jonge geitjes, verstoppen paaseitjes en geven een moederdagcadeau.

 

 

Een échte sneeuwman - Verhalenbundel

Twaalf grappige winterverhaaltjes over Boris en Katinka. Katinka leert schaatsen, Sinterklaas komt op bezoek en ze genieten van het kerstfeest. Als het gaat sneeuwen is de winterpret compleet. Wanneer papa uitglijdt in de sneeuw hebben ze een échte sneeuwman in de tuin.
Ook zeer geschikt voor peuterspeelzalen, kleuterklassen en kinderdagverblijf.

Rian Visser en Yvonne Jagtenberg
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 90 257 3521 5, prijs: € 9,50.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Spinnentaart - Verhalenbundel

Voorleesverhalen over de herfst, dierendag en Sint-Maarten. Boris en Katinka verzamelen herfstbladeren en kastanjes in het bos, bakken herfsttaartjes en griezelen van spinnenwebben. Mama leert Katinka vliegen op een bezem. Als het buiten stormt zorgt papa binnen voor een gezellige verrassing.
Rian Visser en Yvonne Jagtenberg
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 90 257 3694 7, prijs: € 9,50.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 
 

Meer prentenboeken tips...

 

 

 
 

 

 
 
 

 

 
 
HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

   
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright