HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 


Biografie

Rian Visser
Kinderboekenschrijfster

Rian Visser (1966) is geboren in Middelbeers. Vanaf haar jeugd schrijft ze al graag verhaaltjes en versjes. Toen Rian negen jaar oud was, overleed haar opa en hij liet haar zijn typmachine na. Opa had daarop vroeger een boek geschreven over het huisje naast de vuurtoren van Ameland, waar hij geboren was. Rian typte haar versjes in veelvoud en maakte er boekjes van om uit te delen aan de familie.

Toen ze zeventien was, studeerde Rian Grafische Vormgeving aan de kunstacademie in ’s-Hertogenbosch. Ze ontwerpt nu veel boekomslagen. Samen met haar man heeft ze een dochter en een zoon. Toen haar dochter drie jaar was, begon Rian met het schrijven van voorleesverhalen waarin haar kinderen de hoofdrol speelden. Haar dochter stond vaak ongeduldig naast haar stoel te wachten, terwijl Rian schreef en vroeg: ‘Ben je al klaar?’ Rian las de verhalen meteen aan haar voor en soms bedachten ze samen hoe het moest eindigen. Dit werden de verhalen van Boris en Katinka. Er zijn al vele boeken van het tweetal verschenen en ze hebben ook een website Boris en Katinka.

Later begint Rian met de verhalen van Appie en opa, die bij Sesamstraat verteld worden. Er zijn twee boeken van verschenen. Appie stelt veel vragen: ‘Waarom moet je stoppen voor een stoplicht? Wat zit er in je hoofd? Waarom heeft een eend geen vleugeltjes om mee te zwemmen? Moeten plantjes ook slapen?’ Je kunt ook een kijkje nemen op de website van Appie en Opa.

Inmiddels zijn er een heleboel boeken van Rian Visser verschenen. Ze schrijft ook voor de tijdschriften Bobo, Okki, Dopido, Doremi en Zonnekind. Daarnaast heeft Rian bordspelletjes bedacht, die door Jumbo zijn uitgebracht.

Heeft ze nog tijd over? Jazeker! Ze rijdt net als haar dochter graag paard en tennist (net als haar man en zoon).

Wil je een voorproefje van de schrijfkunsten van Rian Visser? Dat kan! De items in de kolom rechts zijn met toestemming op PeuterPlace gepubliceerd.

 

 

 

 

 

VERSJES
VERHAALTJES
Boris & Katinka
Appie & Opa

De Kerstboom

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright