HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

 

Beer en bever

Bekend van Sesamstraat!

 

Het is vroeg in de ochtend. Beer ligt in bed. Hij droomt van een grote pot honing die hij helemaal alleen mag opeten. Na een tijdje wordt Beer wakker. De vogels fluiten. Het is al licht buiten. Snel doet Beer zijn ogen weer dicht en probeert nog wat te slapen. Half slapen, zo noemt Beer het als hij net wakker genoeg is om te weten dat hij slaapt. Half slapen is het lekkerste wat er is. Plotseling wordt er hard op de deur gebonsd. De deur gaat open en een vlaag wind waait het hol in. Voorzichtig doet Beer één oog open. Hij ziet Bever voor zijn bed staan met een zweetband om zijn kop. Hij staat te springen en te huppen.

Beer en Bever zijn beste vrienden, ook al zijn ze heel verschillend. Beer houdt van lang slapen, veel luieren en lekker eten. Bever, daarentegen, kan geen seconde stilzitten en verzint voortdurend nieuwe spelletjes. Samen brengen ze veel tijd door in het bos. De ene keer gaan ze eten zoeken, de andere keer maken ze muziek. Of ze gaan zwemmen en hardlopen. Of een boek lezen en naar de sterren kijken. Ze genieten van het leven in het bos, waar de dingen soms ingewikkelder lijken dan ze eigenlijk zijn.Rian Visser & Gertie Jaquet
Uitgeverij Clavis
ISBN 9789044808575, prijs € 14.95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Achttien knusse, grappige voorleesverhaaltjes over de gewone en minder gewone dingen in het leven die kleuters zo boeien.

Eenvoudig en bijzonder sfeervol geïllustreerd door Gertie Jaquet. De karaktertjes Beer en Bever zijn vertederend en zullen menig kinderhartje veroveren..

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Conny Bais

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright