HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

 

 

 

 


Een bos vol enge wilde beesten


Op een dag komt de beer, die op zijn gemak door het bos wandelt, een jongetje tegen. Een jongetje met een probleem: hij is verdwaald. En zijn moeder had nog zo gezegd dat hij helemaal niet in het bos mag komen vanwege de enge wilde beesten die daar rondlopen. Enge wilde beesten?! Daar schrikt de beer van en hij besluit om dicht bij het jongetje te blijven.

De leeuw, de olifant, de slang, de krokodil en de wolf die ze onderweg tegenkomen, rillen ook bij het idee dat het in het bos wemelt van de enge wilde beesten, en zo wordt de groep steeds groter. Dan klinkt er een woest, boos gebrul.

Alle dieren slaan op de vlucht, maar het jongetje treedt het enge wilde beest dapper tegemoet. Tot zijn grote schrik komt het gebrul van iets veel engers dan van een wild beest: een boze moeder…

 

Chris Wormell
Uitgeverij Gottmer
ISBN 9789025745103, prijs € 12,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Recensie

Wat een humor! Een hilarisch prentenboek met schitterende illustraties.

Een klein jongetje weet met zijn verhalen alle enge wilde beesten de stuipen op het lijf te jagen. Maar wie is het allerbangst wanneer er een enge wilde moeder in het bos verschijnt?

De dieren zijn prachtig realistisch afgebeeld, maar met bijzonder sprekende bijna menselijke gelaatsuitdrukkingen. Het angstzweet spat zowat van het papier. Hoe enger het verhaal, des te grauwer de prent, langzaam maar zeker bouwt de spanning op. De confrontatie met de enge wilde moeder is zelfs zwart-wit afgebeeld. Dan treedt het jongetje samen met zijn moeder het licht weer tegemoet.

Kostelijk voorleesverhaal voor kinderen vanaf vier jaar.

Conny Bais

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright