HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

 

Carnaval expressie

Creatieve activiteiten en lesideeën rondom het thema Carnaval

Zoek je een leuk poppenspel, een hip liedje, een toffe bewegingsles, een volledige projectweek... rond carnaval? In dit boekje vind je het allemaal!

Het accent ligt op muzische en kunstzinnige activiteiten, maar ook Nederlands, wiskunde en wereldoriëntatie komen op een speelse en creatieve manier aan bod. Alles is glashelder uiteengezet, gevat in een overzichtelijke structuur en opgedeeld per leeftijdsgroep, van 3 tot 12 jaar. Pictogrammen geven aan welke vakken bij elke activiteit aan bod komen.

De opdrachten zijn uitdagend, maar haalbaar. En ze sluiten aan bij ontwikkelingsdoelen en eindtermen!

Voor de allerkleinsten is dit wellicht een eerste kennismaking met dit gekke feest. Laat hen de verkleedkoffer induiken, zingen en gek doen! Voor de oudere kleuters is carnaval al een vertrouwder gegeven. Zij zullen het fantastisch vinden om zelf kleding te ontwerpen, versieringen te maken, te schminken...

Voor de 6- tot 12-jarigen vind je activiteiten om tijdens de carnavalsperiode op een leuke en creatieve manier wiskunde, taal en wereldoriëntatie aan bod te laten komen. En wat dacht je ervan om computergebruik te integreren in het carnavalsgebeuren? De kinderen zullen dolenthousiast zijn!

Voorbeeldpagina's Carnaval expressie kleuters

Voorbeeldpagina's Carnaval expressie 6/7-jarigen

 

Els van Esbroeck & Jan Smets
Abimo Uitgeverij l schoolsupport
ISBN 9789059322103, prijs € 12,00.
Bestellen bij Abimo l Schoolsupport

 

 

  

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright