HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

 

Dag-Dag Speentje

 

Dag-Dag SpeentjeNina is al groot. Ze heeft haar speentje niet meer nodig, behalve als ze moe of verdrietig is. Maar op een dag valt het uit haar zak. Het legt een lange weg af, terug naar Nina, maar die heeft inmiddels ontdekt dat ze het niet meer nodig heeft...

Nina noemt haar speentje Binkie. Op een dag verliest ze Binkie uit haar zak en Olifantje vindt Binkie een mooie ring voor haar slurf.

 

Wanneer ze water gaat drinken vergeet ze het speentje bij de vijver. Lammetje vindt de speen en gebruikt hem als haarbandje. Moeder Kip en de kuikens zien in Binkie een fraaie schommel. Maar als er een kuikentje uitvalt laten ze Binkie weer achter. Biggetje gebruikt Binkie dan voor zijn krulstaartje en ook hij verliest Binkie weer. Nina is verdrietig om het verlies van Binkie en alle dieren helpen haar zoeken. Wanneer ze Binkie weer terugvinden vindt Nina dat ze te groot is voor een speentje. Het is tijd om afscheid te nemen. Ze bindt de speen vast aan een ballon en laat het touwtje los: Dag-dag speentje!

Een fraai geïllustreerd prentenboek met als thema het afscheid nemen van de fopspeen.

Voor peuters vanaf ca. 2,5 jaar.

Dag-Dag Speentje - Yusuke Yonezu
Uitgeverij De Vier Windstreken
ISBN10: 9055798622 ISBN13: 9789055798629 prijs € 11,95.
Direct bestellen bij Bol.com

Meer van Yusuke Yonezu

Dag-Dag Speentje

Piku helpt Papa

Weltrusten, Nina

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright