HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen   TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Kids DVD

 

Conny Bais

 

De boomhut

een prentenboek zonder woorden

 

De boomhut heeft geen woorden nodig om een mooi verhaal te vertellen. Met de dromerige beelden in dit prentenboek kunnen kinderen fantaseren en zelf talloze verhalen bedenken.

De boomhutetsen in frisse pasteltinten van vader Ronald Tolman vormen de achtergrond waartegen Marije het verhaal van de twee beren bedacht in een wereld vol verwachting en verwondering.

Er komt een ijsbeer aan op de rug van een walvis. Daarna een bruine beer in een bijzondere boot. De ijsbeer is in de boomhut geklommen; de bruine beer volgt. Ze hebben genoeg aan elkaar. Maar het water is zakt en er komen steeds meer dieren aan: over land, door de lucht, uit alle windstreken. Ze willen allemaal de boomhut in. Die raakt ten slotte overvol. Uiteindelijk gaan ze ook allemaal weer weg. En als de avond is gevallen zijn de twee vrienden weer samen.

 

Doordat het verhaal opening biedt voor allerlei verhaallijnen en interpretaties, leent het boek zich voor diverse thema's, zoals reizen, vriendschap en tolerantie (verdraagzaamheid) of seizoenen.

Een groot formaat prentenboek. (252x342 mm)

 

Marije Tolman & Ronald Tolman
Uitgeverij Lemniscaat
ISBN 9789047702290, prijs: € 14,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Tentoonstelling De Boomhut

Vanaf 2 oktober tot en met 22 november 2009 zijn de boomhutetsen te bewonderen in de Kunsthal Rotterdam. Kinderen kunnen er hun eigen boomhuttekening maken en een verhaal bedenken. Wie willen bij de ijsbeer en de bruine beer in De Boomhut? Wat doen ze daar? De mooiste tekeningen en verhalen worden in de Kunsthal opgehangen. Kijk hier voor meer informatie.

 

 

Meer van Marije Tolman

De Boomhut
Mejuffrouw Muis aan de Costa del Sol
Schattig

 

Bouw je eigen boomhut!

De Boom in!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright