HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 


De Kleine Prins - Planeet van de muziek

om voor te lezen of zelf te lezen

 

Ontdek de nieuwe avonturen van de Kleine Prins en zijn vriend Vos tijdens hun reis door de Melkweg!

Er heerst chaos in de stad van de muziek! Alle instrumenten mislukken. Alles in de fabriek werkt op de maat van het lied van de operazangeres Melodie, die te verdrietig is om te zingen. En niemand weet waarom. Het is aan de kleine prins en zijn vriend Vos om Melodie te helpen en de harmonie in de stad te herstellen.

 

Fabrice Colin
Van Holkema & Warendorf
ISBN 9789077330203, prijs € 7,99.
Direct bestellen bij Bol.com en bij Bruna.

 

Recensie

Ouders kennen mogelijk 'Le petit prince' van Antoine de Saint-Exupery als een wonderlijk, veelgelaagd verhaal, waarin de wereld wordt beschouwd door de ogen en met de wijsheid van een kind. Kinderen zijn misschien bekend met de TV-serie De Kleine Prins, die sinds vorig jaar te zien is bij Ketnet. Deze serie blijft trouw aan het originele verhaal (bestemd voor volwassenen) maar is bewerkt tot een begrijpelijke, avontuurlijke animatieserie voor kinderen.

De Kleine Prins 'Planeet van de muziek' is het vierde deel van een boekenreeks die is gebaseerd op de animatieserie. De Kleine Prins strijdt tegen het kwaad: de Slang en de Zwarte Gedachten, die alle sterren en planeten willen vernietigen. In dit deeltje probeert de Kleine Prins een oorlog te voorkomen tussen twee volkeren op de Planeet van de Muziek.

De cover en de opmaak van het boek zijn erg aantrekkelijk vormgegeven. De illustraties zijn foto's van de animatieserie. Op de de eerste vier pagina's worden de hoofdpersonen voorgesteld. De tekst is afgedrukt in een groot lettertype en wordt regelmatig onderbroken door (soms paginagrote) illustraties. Een leuk avontuur om voor te lezen of zelf te lezen (vanaf 8 jaar).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright