HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

De kleine ridders / the little knights

 

Die bloem is van mij!
Ridders, vriendschap, delen

Ridder Roderik en ridder Roeland zijn heel goede vrienden. Totdat ze op een dag een mooie bloem in de tuin tussen hun twee kastelen zien staan.
Eerst genieten ze nog samen van de bloem, maar dan willen ze de bloem voor zichzelf hebben en krijgen ze hevige ruzie. De ridders en hun vrouwen beginnen allemaal aan de bloem te trekken en hij breekt in stukken.
Een verhaal zonder goed einde? Nee hoor, want na de winter komt de lente, waarin alles weer tot bloei komt: de bloem én de vriendschap tussen de ridders.

 

 

Agostino Traini
De Vier Windstreken
ISBN 9789051161106, prijs € 14,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Recensie

Een kostelijk en verfrissend sprookje over ridders, jonkvrouwen, draken en monsters met pakkende illustraties. Ook voor volwassenen leuk om te lezen.

De moraal: een leven zonder prikkeling of uitdaging is eigenlijk geen leven. Wanneer je ondernemend bent, je aanpast aan nieuwe situaties en risico's durft te nemen, ontdek je meer over je eigen mogelijkheden en over de wereld om je heen!

Wel dient een kanttekening geplaatst te worden bij de leeftijdindicatie van de uitgever. (vijf jaar voorlezen, acht jaar zelf lezen) Het woordgebruik en de zinconstructies van de vertalingen zijn tamelijk pittig (volwassen), zowel in het Nederlands als in het Engels. Zeker bij kleuters vergt dat nogal wat improvisatie tijdens het voorlezen. Om het boek zelf te lezen lijkt groep 6 (ca. 10 jaar) meer geschikt.

 

Samenvatting
De koning en zijn ridders hebben alle monsters verslagen en de laatste draak gedood. De koningin en haar vriendinnen klagen en mopperen dat hun leven saai is, nu ze niet meer worden ontvoerd en gered. Maar dat verandert wanneer de koning en koningin in de rij voor de kassa staan. Een heks verandert hun leven voorgoed. Ze worden zo groot als een colablikje en staan voor nieuwe uitdagingen. Ze bouwen een nieuwe villa en maken nieuwe vrienden en natuurlijk vijanden, waarmee ze het gevecht aangaan. Ze leven heel gelukkig en de kleine ridders worden beroemde helden. Tot de heks erachter komt en hen verandert in reuzen. Dat was dom, ze komt onder de kolosale voet van de koning terecht en sterft. Met het toverstafje van de heks kan de koning het volk weer veranderen. Wanneer hij hen vraagt hoe groot ze willen zijn, kiest het volk voor een leven vol uitdagingen: voortaan gaan ze als gekrompen ridders en jonkvrouwen door het leven.

Binnenkort is op de website van Tutti een gratis mp3 audiobook te downloaden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright