HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

 

 

 

 De Lorax en het verdwenen Bos

Hilarisch, klassiek én milieubewust!

 


Hij was ukkig. En knarrig.
En mossig. En roestig.
En zijn bazige stem
weerklonk snerpig en knoestig.
'M'neer!' nieste hij zijn zaagselsnot los,
'Ik ben de Lorax. Ik spreek voor het bos.'

In De Lorax dwaalt een kleine jongen (de lezer) af naar een duister, donker hoekje van de stad, waar hij een wezen genaamd de Once-ler ontmoet. Nadat de jongen de Once-ler heeft betaald met 15 cent, een spijker en het huisje van een overovergrootvaderslak, vertelt deze hem hoe de omgeving eruit zag toen hij er ooit terechtkwam.

Toen stond er nog een prachtig bos vol Truffelabomen; kleurige, wollige bomen die een ecosysteem vol magische wezens ondersteunden. De Lorax was er toen ook nog, een kort, bruin, bazig kereltje dat de bomen en dieren beschermde...

 


De Lorax is een fabel over industrialisatie, en de gevaren daarvan voor de natuur. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1971, maar is nu actueler dan ooit!


Vanaf 11 april 2012 is De Lorax in 2D en 3D te zien in alle grote bioscopen, in de originele en Nederlands gesproken versie. Bekijk de trailer hieronder.

Dr. Seuss
Uitgeverij Moon
ISBN 978904881326, prijs € 13,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

MAIL & WIN
Wil jij kans maken op het boek De Lorax en het verdwenen Bos? Mail dan een berichtje naar de redactie met je naam en adres o.v.v. De Lorax . Insturen kan tot 15 april as.

Meer prijsvragen

 

Trailer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright