HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes
 

 

De Magische Pen

 

Dit leuke boek is het resultaat van een groot lees- en schrijfbevorderingsproject met kinderen in een basisschool. Het geeft een hedendaagse schoolsituatie levensecht weer, met thema''s als dyslexie en pesten.

Mats heeft het moeilijk op school. Hij heeft dyslexie en schrijft veel fouten. Hij wordt hiermee gepest, niet enkel door zijn klasgenootjes, maar ook door de juf. Andreas en Daan zijn de grootste pestkoppen én de lievelingetjes van juf Flamboria. Gelukkig zijn er nog Lizzy, zijn beste vriendin, en meester Simon. Zij proberen Mats te helpen. Als Mats op een dag een pen krijgt die magische krachten blijkt te hebben, verandert zijn leven op school. De pen kan niet alleen foutloos schrijven, ze kan ook alles wat Mats opschrijft echt laten gebeuren. Zo zorgen Mats en Lizzy voor knotsgekke avonturen in de klas. Maar kunnen ze met de magische pen ook een eind maken aan alle pesterijen?

Een vlot leesboek voor kinderen vanaf zeven jaar, met veel humor en grappige kindertekeningen.

Nadja van Sever & Lucie Georger
Clavis
ISBN 9789044818604, € 14,95.
Direct bestellen bij Bol.com en Bruna.

 

Voorwoord van Juf Nadja:
"Dit megacoole boek ontstond dankzij de leerlingen van de Gemeentelijke Basischool van Tervuren. De kinderen van de lagere school beschreven hun droomboek. Dat zou gaan over een jongen met dyslexie die daarmee gepest wordt. Ik schreef het eerste hoofdstuk en las het voor in de klas. De leerlingen schreven het vervolg in verhaalvorm of somden ideetjes op. Met die informatie kon ik opnieuw een hoofdstuk schrijven. Zo ging ik telkens weer aan het werk, van het eerste tot het zesde leerjaar. De kinderen gaven vele ideeën waaruit ik telkens de beste selecteerde. Ik kon hierdoor een boeiend, grappig en spannend boek vol avonturen schrijven, zoals de kinderen wensten. Bij elk hoofdstuk hebben de kinderen vanaf de eerste kleuterklas tot het zesde leerjaar een illustratie gemaakt. Deze grappige tekeningen werden gecombineerd met mooie illustraties van Lucie Georger."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2018 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright