HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Kids DVD

 

De piloot

 

De piloot bestuurt samen met zijn copiloot een vliegtuig.
Hij moet ervoor zorgen dat hij met de passagiers veilig aankomt! Daarom moet hij de hele vlucht van alles in de gaten houden, zoals de hoogte en de snelheid. De verkeerstorens van de luchthavens waar hij over vliegt, vertellen hem hoe en waar hij moet opstijgen, vliegen en landen.

 

Liesbet Slegers
Uitgeverij Clavis
ISBN 9789044811636, prijs: € 14,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Recensie

Nieuw in de reeks over 'beroepen' van Liesbet Slegers. Een leuk en informatief voorleesboek over de piloot, en over vliegen.

Samenvatting
De piloot draagt een uniform. Aan het aantal gouden streepjes op zijn mouwen zie je welke rang hij heeft: gezagsvoerder of copiloot. Hij draagt een zonnebril want door de grote ramen van de cabine schijnt veel zon. In de cabine zitten allerlei meters die de piloot goed in de gaten moet houden. Hij heeft radiocontact met de verkeerstoren. Die vertelt hem op welke landingsbaan hij moet opstijgen of landen. Het vliegtuig moet tegenwind hebben, anders kan het niet opstijgen! Piloten doen niets liever dan vliegen. Niets is leuker voor hen dan je zo vrij te voelen als een vogel in de lucht., en te genieten van het schitterende uitzicht. En jij, wat wil jij later worden?

Mooi groot voorleesformaat (ca. 26x26 cm) met vrolijke eenvoudige illustraties in de typische stijl van Liesbet Slegers.

 

Thema: beroepen, reizen.

 

Conny Bais

 

 

Meer van Liesbet Slegers

Sinterklaasje
Overal Carnaval
Het kindje in de stal
Piep het is Pasen!
Het griezelfeest
De Juf

De bakker
De Piloot
Karel gaat naar school
De tandarts

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright