HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

 

 

 

 


De reis van Mol


Wat doe je als je ziek bent? Als je bibberend en zwetend in je bed ligt? Dan maak je een wereldreis natuurlijk! Mol vertrekt meteen. Hij ziet een heleboel van de wereld en maakt overal vrienden! Maar het is overal te koud of te warm. Uiteindelijk krijgt Mol toch heimwee naar zijn eigen bos.

E.T.W. Igel & Jakob Kirchmayr
De Vier Windstreken
ISBN 9789055799480, prijs € 13,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Recensie

Mol hoort van Uil over haar wereldreis. Hij wil ook graag reizen en avonturen beleven, maar hij wordt ziek. Wanneer hij in bed ligt, bedenkt Mol dat hij meteen wil vertrekken. Hij begint te graven met zijn schep en belandt op de Noordpool. Een ijsbeer laat hem alles zien. Mol vindt het er erg mooi, maar hij krijgt het koud en besluit verder te graven. Hij belandt in de Sahara en mag zomaar meedoen aan een dromedarisrace! Hij wint en en krijgt een gloednieuwe mollenschep. Zo graaft Mol verder naar allerlei werelddelen. Overal maakt hij kennis met een dier dat er woont. Mol geniet van zijn reizen, maar hij heeft het overal te koud of te warm. Hij krijg heimwee naar zijn eigen bos. Dan wordt Mol wakker en al zijn vrienden staan om zijn bedje. Ze vertellen hem dat hij ziek is geweest en ze hebben hem verzorgd. Maar waar komt die nieuwe schep vandaan?

Knus voorleesverhaal met vertederende prenten. Leuk hoe sommige kinderen gedurende het verhaal doorkrijgen dat Mol eigenlijk droomt. (ijlt) En de nieuwe schep waar komt die dan vandaan? Die kreeg hij van Das, omdat Mol dan misschien snel beter zou worden.

Voor kleuters vanaf ca. vier jaar.

Conny Bais

 

Bekijk de lesideeën voor het thema reizen van Juf Mirjam bij dit boek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright