HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes
 

 

Een NIEUWE Sinterklaastraditie: De Spiekpietjes

(inclusief écht (knuffel)Spiekpietje!)

 

 

Hoe weet Sinterklaas of kinderen wel echt braaf zijn?
De Sint moet zich goed voorbereiden om naar ons land te komen. Hij wil weten welke kinderen er braaf zijn en welke ondeugend… Daar heeft hij zijn Spiekpietjes voor. Het zijn kleine Zwarte Pieten die zich bij de kinderen thuis of op school verstoppen. Ze bespieden de bewoners en brengen verslag uit bij de Sint met hun mobiele telefoontje. Op 5 december worden alle spiekpietjes op de rug van een zwerm mereltjes weer naar Spanje gebracht. Hun taak voor het jaar zit erop! En dan kan Sinterklaas met de grote zwarte pieten langs alle huizen!

Inclusief pop: jouw eigen Spiekpietje!
Bij het boek zit een echt (knuffel) Spiekpietje! Ouders, broertjes en zusjes, opa's en oma's of misschien zelfs de juf kunnen het Spiekpietje elke avond aan een nieuwe verstopplaats helpen. Liefst een beetje verstopt ergens in de hoogte en elke avond op een andere plek. Zo kan het Spiekpietje de kindjes perfect bespieden.

De Spiekpietjes zitten ook op Facebook!

 

Thaïs Vanderheyden
Clavis
ISBN 9789044818468, € 29,95.
Direct bestellen bij bol.com

 

Recensie

Geweldig! Dit unieke prentenboekverhaal kan samen met de pop daadwerkelijk leiden tot een nieuwe Sinterklaastraditie, thuis, maar ook op school of bij de PSZ!

De Spiekpietjes is een heerlijk eigentijds Sinterklaasverhaal waarin de Sint en zijn Pieten gebruik maken van hedendaagse communicatiemiddelen. Wanneer de geestige Spiekpietjes zien dat kinderen stout zijn geweest, bellen ze met hun mobieltje naar de Opschrijfpiet in Spanje. Die schrijft alles op in het grote rode boek, een oude traditie die uiteraard wél in eer gehouden wordt.

De Spiekpiet pop is even groot als het boek en zorgt voor extra interactie, niet alleen tijdens het voorlezen. De kinderen kunnen elke ochtend naar de Spiekpiet zoeken zodat ze weten waar ze die dag in de gaten gehouden worden. Pas op, kleine kinderen mogen de Spiekpietjes niet aanraken, want dan blijven de schoentjes leeg! Ze houden van muziek dus een dagelijks Sinterklaaslied levert goede punten op! Via Facebook kunnen kinderen, samen met hun ouders (of met de juf) aan Sint laten weten hoe het met zijn Spiekpietjes gaat. Ze kunnen er ook foto's van hun eigen Spiekpietje posten.

Het boek heeft een groot voorleesformaat (30x24 cm) dat zich uitstekend leent voor in de klas. Grappige kleurrijke illustraties zorgen voor een heerlijk knusse winterse sfeer. Kinderen kunnen op zoek naar Spiekpietjes die hier en daar verstopt zijn in het boek.

 

 

De Spiekpietjes is wat prijziger dan andere Sinterklaasboeken maar samen met de pop hebben kinderen jarenlang plezier van dit originele Sinterklaasgebruik.

 

Meer boekjes over Sinterklaas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2018 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright