HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes
 


De tuin van de feeën

 

Dit bijzondere prentenboek met natuurpracht, feeërieke personages en historische intriges neemt je mee naar een magische, mysterieuze wereld. Voor iedereen die verwonderd wil worden.

De tuin van de feeën vertelt aan de hand van de onderzoeksnotities en brieven het verhaal van de Russische plantkundige Aleksandr Bogdanovitsj. In opdracht van het beruchte Kabinet van Occulte Wetenschappen van Raspoetin vertrekt Bogdanovitsj in 1914 naar het woud van Brocéliande in Bretagne, dat bekend staat om zijn geneeskrachtige planten en zijn volkslegendes. Hij moet er werken aan de ontwikkeling van een levenselixer. Maar wat de wetenschapper uiteindelijk in het woud ontdekt, zal zijn leven voorgoed veranderen...

 

Benjamin Lacombe & Sébastien Perez
Uitgeverij Clavis
ISBN 9789044818369, prijs € 34,95.
Direct bestellen bij Bol.com of bij Bruna.

 

Review

De titel van dit prentenboek kan doen vermoeden dat het gaat om een sprookjesboek voor jonge kinderen, maar niets is minder waar. De tuin van de feeën is een verhaal dat is gebaseerd op onderzoeken en brieven van de plantkundige Bogdanovits. Het taalgebruik van deze teksten is volwassen en daarmee niet begrijpelijk of geschikt voor de allerkleinsten. Dat neemt niet weg dat ze zullen genieten van de betoverende illustraties! Het boek is beter geschikt voor oudere kinderen en hun ouders.

Betoverend mooi!
Dit schitterend vormgegeven prentenboek is werkelijk een lust voor het oog! Een groot formaat (319x285 mm) boek dat bovendien een aantal bijzondere pagina’s bevat met uitgesneden patronen (te delicaat en kostbaar voor kinderhandjes!), transparante bladen en prenten met gouden opdruk. Met zijn prachtige pentekeningen, aquarellen en olieverfschilderijen neemt Benjamin Lacombe je mee naar de wonderlijke wereld van Bogdanovits. Een sierraad voor je boekenkast !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright