HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

 

De wereld van Tokien

een inleiding tot de volkeren en plaatsen van Midden-aarde

 

Piraat!Dit boek laat ons kennis maken met de fantastische personages en plaatsen uit het werk van J.R.R. Tolkien. Ontmoet grote krijgers, boosaardige wezens en nederige, maar moedige Hobbits.

Reis door een betoverend landschap, van de glooiende heuvels van de Gouw tot de donkere gebieden van Mordor. Ontdek de geheimen van een wereld waar Elfen de betoverde wouden bewoonden en draken huisden in de donkere spelonken onder de bergen.

 

Gareth Hanrahan & Peter Mckinstry
Uitgeverij Van Goor
ISBN: 9789002025778, prijs € 16,95.
Direct bestellen bij Bol.com of Bruna.

 

 

Recensie
Dit prachtig geïllustreerde boek voor een uiterst schappelijke prijs is een musthave voor Tolkienfans, jong en oud!

'Het Rode Boek' is één van de grote mysteries van de oudheid. Het geeft geheimen prijs uit mythen en verhalen over het magische rijk Midden-aarde. Hierin waren twee lange verslagen opgenomen van de twee Hobbits Bilbo en zijn neef Frodo Balings. Sommige experts menen dat het Rode Boek gaat over een onbekende periode uit onze geschiedenis, anderen denken dat het een werk is van een fantasierijke professor. Hoe het ook zij, dankzij hem weten we meer over de geschiedenis van de 'Vrije Volkeren' (Elfen, Dwergen, Enten, Mensen, Halfelfen en Hobbits) die gezamenlijk strijden tegen de heerschappij van de gemeenschappelijke Vijand in Midden-aarde.

Als eerste komen uiteraard de Hobbit (Halflingen) aan bod met in het bijzonder Bilbo Balings: zijn familiegeschiedenis, de Ring en zijn avontuurlijke tocht naar de Eenzame Berg. In de daaropvolgende hoofdstukken wordt ingegaan op alle fantastische helden, de Vijand en boosaardige wezens (o.a. Gollum) die op de een of andere wijze betrokken zijn bij de strijd om Midden-aarde. De foto's, tekeningen en schetsen zijn uiterst sfeervol en een lust voor het oog.

Een schitterend groot formaat (15x304x266mm) naslagwerk voor liefhebbers van De Hobbit en de trilogie 'In de ban van de ring'.

Tip: In december 2012 gaat de speelfilm 'The Hobbit: An Unexpected Journey' in première. Het boek sluit daar mooi op aan als Sinterklaas- of Kerstgeschenk!

 

Trailer The Hobbit: An Unexpected Journey

 

Meer over piraten en andere rovers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright