HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 


Dutje

over een superdruk dasje

 

Het waaide zo hard dat niemand op zijn pootjes kon blijven staan,
toen kleine Bas geboren werd...


De winter staat voor de deur en het is tijd voor een lange winterslaap. Maar dat vindt Bas saai! Hij wil spelen en van alles ontdekken. Papa Dax en mama Door doen hun best om hem in slaap te krijgen, maar niets helpt. Zelfs niet weken van hinkelen, touwtjespringen, haasje-over en voetje van de vloer spelen. Dax en Door zijn radeloos. Waarom wil Bas geen dutje doen? Dan breekt op een dag de lente aan en Bas mag naar buiten. Maar… waar is hij gebleven?

Dutje is een aandoenlijk verhaal over een ADHD-dasje en verschijnt dit najaar als Fries Kinderboekenweekgeschenk onder de titel Knipperke bij uitgeverij Afûk. Voor alle niet-Friezen vertaalde Lida Dijkstra zelf het verhaal naar het Nederlands. Natascha Stenvert, bekend van onder andere de Kolletje-boeken, maakte er de kleurrijke illustraties bij.

 

Lida Dijkstra & Natascha Stenvert
Pimento
ISBN 9789049926014, prijs € 7,95.
Direct bestellen bij Bol.com of bij Bruna.nl

 

 

Recensie
Herkenbaar en humoristisch voorleesverhaal. Of men nu bekend is met ADHD of niet, slapen gaan is tenslotte een onderwerp dat bij elk gezin wel eens voor enige wrijving zorgt. Maar Bas is een klein druk dasje dat zich ook nog eens snel verveelt. Een winterslaap is natuurlijk wel het toppunt van saaiheid! Zijn ouders worden voortdurend door hem wakker gehouden. Ze verzinnen vanalles om hun kind bezig te houden maar Bas is onverzadigbaar. Door en Dax raken uitgeput terwijl hun kind vrolijk blijft stuiteren. Erg grappig is de verwachting die wordt geschept aan het eind van het verhaal, wanneer de lente aanbreekt...

De illustraties zijn expressief en vertederend en zorgen voor extra sfeer.

Conny Bais

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright