HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 


Eend en de tijdmachine

 


Eend heeft een uitvinding gedaan en zijn vrienden zijn erg nieuwsgierig. Er staat een soort kast in de kamer, met een klok en een kalender en een brievenbus eraan. Wat zou dat zijn? 'Een tijdmachine,' zegt Eend trots. 'Probeer maar.'
Zijn vrienden kruipen aarzelend in de kast en Eend zet de klok op twaalf uur...

 

Harmen van Straaten
Leopold / Amsterdam
ISBN 9789025851163, prijs € 13,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Recensie

Een humoristisch en prachtig geïllustreerd prentenboek van Harmen van Straaten.

De fantasierijke Eend demonstreert met trots zijn zelfgemaakte tijdmachine aan zijn gasten. De ietwat naieve vriendjes doorzien zijn fanatasiespel niet helemaal en denken dat ze écht door de tijd reizen. Dat maakt het avontuur alleen maar leuker! Voordat ze hun eerste tijdreis maken, zet eend de klok twee uren vooruit, van tien naar twaalf uur. Na tien seconden komen ze uit de tijdmachine: "Zie je wel! Het is twaalf uur!" roept Eend. "We zijn twee uur vooruit gereisd in de tijd." De vrienden zijn vol bewondering. Net zoals de vriendjes van Eend, zullen sommige kinderen het spel van Eend niet helemaal begrijpen. Het is aan te raden om je luisterpubliek te peilen door wat speelse vragen te stellen tijdens het voorlezen. Zo kun je daar waar nodig nog enige toelichting geven.

Dit boek leent zich uitstekend ter introductie van het thema(project) De Tijdmachine in groep 2-3, waarin diverse perioden uit de geschiedenis op aangepast niveau worden behandeld. Met behulp van het boek kunnen kleuters eerst wat meer bekend worden gemaakt met het begrip tijdreizen.

Geschikt vanaf ca. vijf jaar.

Conny Bais

 

 

Meer van Harmen van Straaten

Eend en de tijdmachine

Om te zoenen

Om te zoenen - Luisterboek

Vroem Vroem

Zingen op de Achterbank

Zingen zonder zijwieltjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright