HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

 

Geen plek in huis voor een muis

Christiaans moeder is zo druk aan het werk dat ze niet merkt dat Christiaan heel veel bijzondere mensen en dieren uitnodigt om in hun huis te komen wonen: mevrouw Kreukel, die alles strijkt wat gekreukeld is, de familie Maretak met Melanie en haar goudvis Vinnie, het orkest van Maestro Bambonium, en zelfs een heel circus met artiesten en circusdieren. Allemaal krijgen ze onderdak in het huis van Christiaan en Snuffel. Maar algauw is het huis overvol! Is er nog wel plaats voor Snuffel de muis?

Een grappig voorleesverhaal over een sociaal bewogen jongetje met een moeder die te druk is om zich om wat anders te bekommeren dan haar werk. Wanneer Christiaan vraagt waarom ze toch zoveel kamers hebben, antwoordt de moeder:

"Sommige mensen hebben een huis dat te groot is en andere mensen hebben een huis dat te klein is". ....... "En weet je, als ik nu een hobo zou willen spelen en er is geen muziekkamer, wat zou ik dan moeten beginnen?"

Door haar eindeloze lijstjes van dingen-die-nog-gedaan-moeten-worden heeft ze toch geen tijd om wat leuks te doen, ook geen hobo spelen. Ze heeft in alle drukte zelfs niet in de gaten dat hun grote lege huis, langzaam maar zeker een tjokvol opvangcentrum is geworden. Uiteindelijk is er zelfs geen plek voor Snuffel meer. Maar eind goed, al goed en uiteindelijk heeft iedereen tijd om leuke dingen te doen!

Het verhaal is prachtig geïllustreerd door Freya Blackwood, met hele bijzondere prenten waarop zoveel te ontdekken valt dat een kind er heel veel kijkplezier aan beleeft.

Geschikt voor de wat gevorderde kleuter.

Kyle Mewburn & Freya Blackwood
Uitgeverij Christofoor
ISBN 9789062388486, prijs € 13,50.
Direct bestellen bij Bol.com

 


Conny Bais, red. PeuterPlace.nl


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright