HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

Goed gedaan, Kippiekip!

(vanaf 2 jaar)

Op een mooie lentedag vraagt Haas aan Kippiekip of ze een ei wil leggen. Maar Kippiekip zegt dat ze nog te klein is. Daarom vragen ze het ene dier na het andere om een ei. Helaas! Het schaap geeft wol, de koe geeft melk… en de wolf? Wie had gedacht dat uitgerekend hij de oplossing geeft! Maar waar heeft Haas het ei nou voor nodig?

Vrolijke aquareltekeningen in warme kleuren brengen je helemaal in de lentesfeer. Het karaktertje Kippiekip, met haar bolle buik, brede gele snavel en grote rode kam zal menig kinderhartje veroveren. Grappige details zoals bijvoorbeeld de grote wortelschoenen van Haas.

Het verhaal is eenvoudig en de opmaak van het boek nodigt de kinderen uit om mee te doen. Steeds wanneer Haas en Kippiekip een ander dier gaan vragen om een ei - “Ik vraag het wel aan het grote…” – wordt de bladzijde omgekeerd en het dier wordt zichtbaar: “Paard!
Elk dier legt kort uit waarom het op de boerderij is. Daarnaast leren kinderen wat de dieren voor geluid maken. Het paard hinnikt, het varken knort, de koe loeit en ga zo maar door.

Een boek dat de kinderen steeds opnieuw zullen willen ‘lezen’. Sta versteld hoe snel de kleintjes hebben opgepikt welk dier op de volgende bladzijde aan de beurt komt. Een aanrader voor het thema Pasen: een pluim voor Kippiekip!

Thema’s: Pasen, volwassen worden.

Goed gedaan, Kippiekip – Sarah Emmanuelle Burg
Uitgeverij De Vier Windstreken
ISBN 9055794562, prijs € 12,95
Direct bestellen bij bol.com

 

 

Conny Bais

Meer Kippiekip:

Kippie Kip in de Sneeuw

Kippie Kip speelt liever samen

Goed gedaan, Kippiekip!

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright