HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Kids DVD

 

Grommige Gruf

Gruf is een grote, gruizige, grommige, brommige beer, die alleen in een muffe, suffe grot woont waar nooit iemand komt. De andere dieren vinden hem een beetje eng en hij is altijd alleen – totdat hij op een dag een konijn tegenkomt dat op haar kop aan een tak hangt.

Tijdens het helpen van een gevallen gouden ster is ze zelf blijven hangen. Als Gruf – tot zijn eigen verbazing – haar naar beneden helpt, geeft ze hem de ster. Gruf bewaart de ster thuis.

Maar als hij het konijntje steeds opnieuw tegenkomt en moet redden, is hij het zat. Hij heeft geen behoefte aan haar sterren! Dan begint het konijntje heel hard te huilen… En merkt Gruf dat het toch best gezellig is, met zijn tweeën tussen de gouden sterren.

 

 

Steve Smallman & Cee Biscoe
Uitgeverij Lemniscaat
ISBN 9789047701743, prijs: € 12,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Recensie

Heerlijk voorleesverhaal over hoe een oude brommige grombeer door een jong konijntje weer leert te genieten van het leven. Het konijntje opent hem de ogen: Grommige Gruf ziet weer de schoonheid van de kleine dingen om hem heen. Met expressieve, sfeervolle illustraties in natuurlijke tinten door Cee Biscoe.

Geschikt voor kinderen vanaf vier jaar.

 

Conny Bais


 

 

Meer prentenboeken over dieren en insecten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright