HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Kids DVD

 

Het grote Nutella kookboek

met meer dan 300 smeuïge Italiaanse recepten

 

Naast pindakaas, speculoospasta en aardbeienjam staat er heel vaak chocoladepasta op de ontbijttafel. En niet zomaar chocoladepasta: Nutella! De enige echte chocolade-hazelnootpasta uit Italië.

Deze Nutellabijbel maakt duidelijk dat er nog zoveel meer mogelijk is met dit bekende broodbeleg dan het enkel op je witte boterham te smeren. Van Nutella-cakejes en -koekjes, profiteroles met Nutella tot Nutella-ijs, chocoladefondue, het komt allemaal aan bod.

Voor iedereen die van chocolade houdt!

Paloa Balducchi
Uitgeverij Altamira Becht
ISBN 9789023012627, prijs: € 19,90.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Bladerdeegtaart met peren
voor 6 personen
 

Ingrediënten
500 g bladerdeeg
500g peren
25 g boter
80 g suiker
50 g biscuitjes
Nutella
1/2 glaasje (peren)grappa
1 ei
schil van 1 sinaasappel (geraspt)

Bereidingswijze
Schil de peren en verwijder de klokhuizen. Snijd de peren in plakjes. Laat de boter smelten in een koekenpan. Leg de plakjes peer erin en laat ze enkele minuten stoven. Bestrooi de plakjes met 2 eetlepels suiker en besprenkel ze met de (peren)grappa. Bak ze 10 minuten en bestrooi ze vervolgens met de geraspte sinaasappelschil en de fijngemaakte biscuitjes. Rol het bladerdeeg uit tot twee cirkels met een doorsnee van ca. 22 cm. Bekleed een vochtig gemaakte taartvorm met een van deze bladerdeegcirkels. Besmeer het deeg met Nutella en leg er dan de peren op. Bedek het geheel met de tweede deegcirkel en plak de randen daarvan goed dicht. Bestrijk de bovenzijde van het deeg met losgeklopt ei en prik er gaatjes in. Bak de taart ca. 30 minuten in de oven (200°C). Haal de taart uit de oven en bestrooi hem met de resterende suiker.

Buon appetito!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright