HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Kids DVD

 

Het circusschip

 

Op een nacht vergaat er een circusschip. De gemene circusdirecteur, Meneer Venijn bekommert zich niet om de dieren aan boord. Hij redt alleen zijn eigen dikke lijf. Hoestend en proestend slepen de vijftien dieren zich aan land. De bewoners van het dorpje aan de kust schrikken zich een hoedje als ze 's ochtends de gordijnen opendoen en een tijger tussen hun tulpen vinden en een leeuw op het gazon. Gelukkig bewijzen de dieren al snel hun nut en het duurt dan ook niet lang of mens en dier leven vreedzaam samen. Maar dan komt de hebberige Venijn terug en eist zijn dieren op...

Een prachtig prentenboek van de oude stempel, in de allerbeste zin van het woord!

 

 

Chris van Dusen
Vertaald door Erik van Os en Ellen van Lieshout
Uitgeverij Gottmer
ISBN 9789025746452, prijs: € 12,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Recensie

Een spannend en grappig voorleesverhaal geschreven in rijm. De illustraties zijn schitterend, bijzonder pakkend en expressief. Je voelt de dreiging bij de eerste prenten, wanneer het schip in dikke mist en duisternis op de oceaan vaart. De razernij en het chagrijn van Meneer Venijn grijpt je bijna bij de keel. Verderop zijn de illustraties vrolijk van kleur en onderstrepen daarmee de harmonie in het verhaal. Er is voor jong en oud veel op te zien en te ontdekken!

Kinderen zitten op het puntje van hun stoel. Ze vinden Meneer Venijn wel heel erg gemeen en ze zijn erg begaan met het lot van de dieren. Maar daar komt gelukkig snel verandering in. Na een heldendaad van de tijger leiden de dieren en de mensen in het dorpje aan de kust een vredig bestaan. Wanneer Venijn zijn circusdieren komt opeisen, bedenken de bewoners een slim plan. Venijn kan de dieren nergens vinden, maar wanneer de lezertjes goed opletten, zie je hoe meesterlijk ze zijn verstopt!

Een aanrader!

 

Conny Bais

 

 

Meer prentenboeken over dieren en insecten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright