HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes
 


Het geheim van de maan

 

Op een prachtige nacht, als de hemel bezaaid is met sterren, leert de kleine muis Knabbel alles over het geheim van de maan... en over de magie van samen delen.

Janet Bingham & Rosalind Beardshaw
Zirkoon
ISBN 9789052474328, prijs € 12,95.
Direct bestellen bij Bol.com of bij Bruna


 

 

Recensie

Wanneer Knabbel en mama op een avond bramen plukken, is het bijna net zo licht als overdag. Mama vertelt dat dit komt door de volle maan. De volgende nacht is de maan niet helemaal hetzelfde. Knabbel denkt dat de maan krimpt. Mama legt uit dat het maanfeest van de maanmuizen is begonnen. Ze knabbelen dan elke nacht een stukje van de maan, totdat ze is verdwenen. Over het laatste restje maan strooien ze sterrenstof. Zo kan de maan weer aangroeien. De avonden die volgen ziet Knabbel de maan steeds kleiner worden. Op een avond is het zo donker, dat ze hun eten met hun neuzen bij elkaar moeten snuffelen. Dan vindt Knabbel een ronde maankaas. Hij deelt deze niet alleen met mama, maar ook met een arm oud muizenvrouwtje. Het laatste stukje kaas neemt hij mee naar zijn bedje. Wie weet dat de maanmuizen er sterrenstof over strooien!

Lief prentenboekverhaal met fraaie paginagrote illustraties. De kaft en de laatste twee pagina's zijn met glinsterende sterren versierd. Voor kinderen vanaf vier jaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2018 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright