HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Kids DVD

 

Het snoepprinsesje

Het allerlekkerste prentenboek!

 

Prinses Mollie houdt ontzettend veel van zoetigheid. Chocoladerepen, zuurtjes, koekjes, ijsjes, alles vindt ze lekker. Zoveel snoep is niet alleen slecht voor je tanden, maar ook voor je buik, je benen en ja, eigenlijk voor je hele lichaam! Mollie wil graag minder snoepen, zodat ze zich fit voelt en haar jurken niet meer hoeven worden vermaakt. Er wordt een wedstrijd uitgeschreven: degene die ervoor zorgt dat Mollie minder gaat snoepen, wordt beloond. Iedereen mag meedoen!

Maakt kinderen duidelijk dat snoep lekker is, maar dat je niet moet overdrijven

Gertie Jaquet woont en werkt in Amsterdam. Zij studeerde aan de gerrit Rietveld Academie en maakt al jaren prachtige illustraties.

 

Gertie Jaquet
The House of Books
ISBN 9789044323887, prijs: € 14,00.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Recensie

Een heerlijk prentenboek waar kinderen het water van in de mond krijgen! Want welk kind droomt daar niet van? Kamers volgeladen met snoep, waar je zoveel van mag nemen als je wilt. Een chocoladekamer, een dropkamer, een koekjeskamer en een jambad! Gaandeweg krijgen ze toch wel hun bedenkingen wanneer ze het prinsesje steeds meer naar binnen zien schrokken en het meisje alsmaar dikker wordt. De rappende Ramon brengt echter een grote verandering in het leven van de snoepprinses. En de kamers dan, of het jambad? Die krijgen een hele goede bestemming...

Leuk bij het thema van de kinderboekenweek 2009!

 

Conny Bais

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright