HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 


Het vreemde ei

 

Alle vogels hadden een ei gelegd
Alle vogels behalve Eend.
Toen vónd Eend een ei.
Volgens hem was dit het allermooiste ei van de hele wereld.

Eend moet wel erg lang wachten tot zijn ei open barst. Alle vogels hebben hun kleintjes al, maar Eend zit nog steeds sokjes te breien. Totdat... krak-krak... er een wel héél GROOT beest uit het ei komt!

Recensie
Een schattig en verrassend prentenboek voor groot en klein, zowel tekstueel als grafisch. De paginagrote prenten met hooguit een regel tekst maken het boek geschikt voor de allerkleinsten. Zoals je van Emily Gravett mag verwachten, wederom prachtig geïllustreerd met natuurgetrouwe potloodtekeningen ingekleurd met waterverf en grafische grapjes en verrassingen in de layout. Blader door het boek en beoordeel zelf...

Leeftijdsindicatie: vanaf 3 jaar.


Over de maakster
Emily Gravett is een bekend prentenboekenmaakster. Haar eerder bij Van Goor verschenen prentenboeken Maak maar open, Wolven en Het boek van Bang werden enthousiast onthaald vanwege de bijzondere manier waarop tekst en beeld elkaar aanvullen. Gravett slaagt er steeds weer in om zowel in tekst als beeld originele vondsten en grapjes te verwerken. Haar dubbeltalent bleef niet onopgemerkt: in 2004 won zij de MacMillan Illustratieprijs voor haar debuut Wolven.

Emily Gravett
Uitgeverij Van Goor
ISBN 9789047503811, prijs € 12,50.
Direct bestellen bij Bol.com (inkijkexemplaar!)

 

 

Conny Bais, red. PeuterPlace.nl

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Maak maar open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright