HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

 

 

 Hier woon ik - Marokko

Ver weg, maar toch vlakbij


Het verhaal van de verloren ring
Hier woon ik – Marokko is een lees- en doeboek over dit prachtige land. En over Omar en Sara. Sara komt uit Nederland. Zij gaat op vakantie bij Omar in Marokko. Samen gaan ze op zoek naar de verloren ring van nicht Samira. Op hun zoektocht leert Sara van alles over Marokko en de stad Fes.

Dit boek is het tweede deel van een serie over het leven van kinderen in andere landen. Dit deel gaat over kinderen in Marokko. Over de spelletjes die ze spelen en over school, wat ze eten en hoe ze wonen. De tekeningen in het boek zijn gemaakt door de kinderen van basisschool Al Qods in Fes. Een deel van de opbrengst van dit boek wordt besteed aan educatieve projecten in Marokko. Zie ook www.hierwoonik.com voor meer informatie en voor lesbrieven.


Butterfly Works
The House of Books
ISBN 9789044317978, prijs € 12,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 


Recensie

Van dit soort boeken zouden er meer moeten zijn! Een luchtig leerzaam boek waarmee kinderen middels een eenvoudig verhaal kennismaken met het land Marokko en de Marokkaanse cultuur.

De rode draad is het verhaal van de verloren ring. Sara (8 jaar) reist naar Marokko om het trouwfeest van haar nicht Samira bij te wonen. Samira is een kostbare gouden ring kwijt, die ze graag wil dragen op het feest. Samen met neef Omar gaat Sara op zoek naar de ring. Tijdens haar zoektocht geeft Sara allerlei informatie, o.a. over Fes, de Medina, de woestijn, mozaïek, Marokkaanse huizen, eten en kleding, de moskee, het Marokkaanse alfabet en natuurlijk feesten!

De speelse layout met vrolijke collages van foto's en kleurrijke kindertekeningen is erg uitnodigend. Op elke twee pagina's wordt steeds een beeldstrip met tekstballonnetjes weergegeven, afgewisseld met kleine informatieve tekstblokjes en hier en daar een doe-opdrachtje of recept. Onderaan de pagina's vertelt Sara in enkele regels haar verhaal.

Achterin het boek staan een aantal leuke doe- en spelideeën zoals het maken van een mozaïek, een hennatekening, een dromedarisknuffel of het schrijven van Arabische zinnen.

Leuk voor thuis of op school, voor kinderen vanaf 6 jaar.

Conny Bais

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright