HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

 

 

 

 


Hoe molletje aan zijn broek kwam


Op een dag graaft Molletje een heel lange gang, zó lang dat hij uitkomt in de stad. Als hij daar al die prachtige auto's ziet, heeft Molletje nog maar één wens: hij wil ook een auto! Het hoeft maar een piepklein autootje te zijn en Molletje wil hem best zelf bouwen, maar hoe komt hij aan de juiste spullen?

In deze verrukkelijke, tijdloze boeken uit de jaren zestig, gebaseerd op de tekenfilms van de befaamde Kratky Studio’s in Praag en getekend door Zdenek Miler, worden de avonturen van Molletje verteld. Zie ook het eerste deel: Hoe molletje aan zijn broek kwam.    

 

Eduard Petiska & Zdenek Miler
Gottmer
ISBN 9789025745141, prijs € 14,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Recensie

Aanwinst voor de kinderboekenkast!
Een wat langer maar heerlijk voorleesverhaal voor kleuters met pakkende illustraties. Menig ouder of grootouder zal het Molletje herkennen van de vroegere TV-serie. Het inventieve Molletje verzamelt allerlei spulletjes en afval, waarvan hij met hulpvaardige vriendjes altijd weer wat moois weet te maken.

Kinderen sluiten Molletje onmiddelijk in hun hart en krijgen geen genoeg van de boeken.
Vooral jongens die helemaal weg zijn van auto's dromen met Molletje mee. Om het uitvoerige verhaal twee elkaar achter elkaar te lezen, is misschien net wat te veel gevraagd van de voorlezer. ;)

Conny Bais

 

Meer van Molletje

Hoe molletje aan zijn broek kwam
Hoe molletje aan zijn auto kwam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright