HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen   TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Forum

 

 

 

 Hoe molletje aan zijn broek kwam


Molletje heeft zo veel spulletjes gevonden onder de grond - een spijker, een spiegeltje, een knikker, een touwtje - dat hij handen tekort komt om ze allemaal vast te houden. Wat zou het fijn zijn als hij een broek had, een echte werkmansbroek met grote zakken. Maar hij komt er al gauw achter dat een broek maken nog niet zo eenvoudig is. Gelukkig krijgt hij heel veel hulp!

In deze verrukkelijke, tijdloze boeken uit de jaren zestig, gebaseerd op de tekenfilms van de befaamde Kratky Studio’s in Praag en getekend door Zdenek Miler, worden de avonturen van Molletje verteld. Zie ook het tweede deel: Hoe molletje aan zijn auto kwam.    

 

Eduard Petiska & Zdenek Miler
Gottmer
ISBN 9789025745134, prijs € 14,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Recensie

Aanwinst voor de kinderboekenkast
Een wat langer maar heerlijk voorleesverhaal voor kleuters met pakkende illustraties. Menig ouder of grootouder zal het Molletje herkennen van de vroegere TV-serie. Het inventieve Molletje verzamelt allerlei spulletjes en afval, waarvan hij met hulpvaardige vriendjes altijd weer wat moois weet te maken.

Kinderen sluiten Molletje onmiddelijk in hun hart en krijgen geen genoeg van de boeken.
Om het uitvoerige verhaal twee elkaar achter elkaar te lezen, is misschien net wat te veel gevraagd van de voorlezer. ;)

Conny Bais

 

Meer van Molletje

Hoe molletje aan zijn broek kwam
Hoe molletje aan zijn auto kwam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright