HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

 

How2Talk2Kids

effectief communiceren met kinderen

How2talk2kids is gebaseerd op een nieuwe manier van praten met, en luisteren naar kinderen. Zo wordt het opvoeden van kinderen van 2 tot 20 jaar weer leuker. De methode geeft zowel ouders als kinderen meer zelfvertrouwen. Mensen die de methode toepassen, geven aan dat het thuis gezelliger is geworden en dat iedereen in het gezin lekkerder in z’n vel zit.

"Ik ga niet naar mijn kamer. Je bent niet de baas over mij!"
"'Je doet gewoon wat ik zeg en daarmee uit!"

“Niemand staat ’s ochtends op met het idee ‘vandaag ga ik weer eens tekeer tegen mijn kinderen’. Des te teleurstellender is het wanneer je als ouder al tijdens de huiselijke ochtendspits moet constateren dat je loopt te commanderen en te snauwen”  aldus Heleen de Hertog, die How2talk2kids en het bijbehorende boek naar Nederland heeft gebracht. “Toen ik merkte dat het bij mij thuis ineens veel gemakkelijker ging door deze methode, vond ik dat meer mensen daar profijt van zouden moeten hebben en ben ik de methode en het boek voor Nederland gaan bewerken”.

Essentie van de verandering

How2talk2kids biedt eenvoudige en praktische vaardigheden die direct toepasbaar zijn. De belangrijkste regel is om te praten en te luisteren zonder te oordelen en evalueren. Het kind krijgt ruimte om zelf na te denken wat hij kan doen en komt eventueel zelf met een oplossing. Hiermee groeit zowel het zelfvertrouwen als de zelfstandigheid van het kind, waar het de rest van zijn leven profijt van heeft.

Internationaal succes

Grondlegger van deze methode is klinisch psycholoog, dr. Haim Ginott. De Amerikaanse vrouwen Adele Faber & Elaine Mazlish bezochten jarenlang zijn ouderpraatgroep en vertaalden zijn wetenschappelijke theorie naar een praktische aanpak voor effectief communiceren met een kind. Inmiddels heeft de methode zich wereldwijd bewezen. How2talk2kids helpt miljoenen ouders in tientallen landen.

Adele Faber & Elaine Mazlish
How2talk2kids
ISBN 9789081240017, prijs € 21,95.
Direct bestellen bij Bol.com of bij Bruna

 

Een handzaam boek vol met praktische tips voor herkenbare situaties. Bijzonder leesbaar en duidelijke voorbeelden uit de praktijk. Een aanrader!

Conny Bais

 

Meer boeken over opvoeding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestel: Ga Buiten Spelen!

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright