HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

 

 


Ik ben Naat!Naat is zes. Dat is al heel wat, vindt hij. Hij zit in de klas van juf Pat. Af en toe is juf Pat boos op Naat. Als hij ruzie maakt met Piet, of als hij een streep zet in een boek. Maar meestal begrijpt juf Pat Naat heel goed. Naat houdt niet van drukte. Hij wil alles het liefst gewoon. Als het feest is en de kinderen verkleden zich, doet hij liever niet mee. Toch vindt hij het wel fijn om naar de anderen te kijken. Langzaamaan leert Naat ook met ongewone dingen omgaan.

Kinderen hebben vaak moeite met drukte en ongewone dingen. Maar het leven van een zesjarige is nu eenmaal vaak druk en ongewoon.


Een herkenbaar verhaal voor beginnende lezers - AVI-E3 / AVI 3.

 

Joke Guns & Yoeri Slegers
De Eenhoorn
ISBN 9789058386113, prijs € 8,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Recensie

Naat zit in 1C (in Nederland groep drie van de basisschool) Hij vindt het lastig om stil te zitten en maakt ruzie met Piet. Hij is dol op zijn kleine zusje Joen. Haar juf gilt niet. Zus gilt ook niet, ze zit stil en let op. In zijn groep zit Jan. Jan is soms gemeen, hij pest Malik en hij pest Naat. Maar de juf ziet niets en zegt niets. Jan is slim! Zo volgen nog een aantal hoofdstukjes waarin de belevenissen en gevoelens van Jan aan de orde komen. Soms is hij bang en onzeker, soms boos. Gelukkig went Jan aan zijn juf en hij begint het toch best fijn te vinden op school.

Het boek is verdeeld in tien hoofdstukjes. De tekst is eenvoudig met enkelvoudige zinnen in de tegenwoordige tijd. De paginagrote illustraties spelen nog een belangrijke rol in dit leesboekje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright