HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

 

 


Ik wil een hond


'Mamma, ik wil een hond?
Honden zijn leuk!'
'Nee. Honden zijn vies.
En ze blaffen.'
'Mag ik dan een draak?'

Een draak? Mamma vindt het best, als ze maar van het gezeur af is. Een draak blijkt echter viezer, luidruchtiger en slordiger te zijn dan welke hond ook. Mamma wil 'm algauw weer kwijt. Maar de draak wil niet weg... De oplossing is... een hond!

David LaRochelle & Hanako Wakiyama
Uitgeverij Lemniscaat
ISBN 9789047700272, prijs € 12,95.

 

 

Recensie

Een humoristisch prentenboek over een listige kleuter die zijn willetje via een omweg weet door te drijven. Fraai geïllustreerd in retrostijl. De nostalgische taferelen en details doen denken aan de Amerikaanse vijftiger jaren vrolijkheid; 'Happy Days'.

Het boek is één van de titels voor de Nationale Voorleesdagen 2010.

 

Samenvatting
De ik-figuur vraagt mama alle dagen opnieuw om een hond. Mama is er absoluut niet voor te porren. Maar als het jongetje vraagt om een draak, dan mag dat wel. Tenminste, als hij er één weet te vinden. Het kereltje gaat op zoek en uiteindelijk vindt hij er één! Met veel moeite haalt hij de draak over om bij hem te komen wonen. Maar de draak is een totale ramp in huis. Hij maakt alles smerig, ruimt niets op en is ongehoorzaam. Mama is ten einde raad. Het jongetje merkt op dat draken bang zijn van honden. Misschien is een hond als huisdier toch een goed idee? En ja hoor, zodra er een hond in huis komt, maakt de draak zich snel uit de voeten.
Oplettende lezertjes zien de draak vanachter de heg zijn duimen opsteken naar het jongetje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright