HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

 

Ik voel een voet !

 

De nacht is zwart. Er is geen maan. Er zijn geen sterren. En er is iets in het veld. Iets wat ritselt. 'Kom,'fluistert Bok. 'Op onze tenen! En dicht bij elkaar blijven! We gaan op onderzoek.'

Schildpad, Vleermuis, Octopus, Vogel en Bok gaan één voor één heel voorzichtig voelen in het donker aan het mysterieuze wezen. Stuk voor stuk denken ze iets van zichzelf te herkennen in het dier, maar de soortgenoot is wel "vet groot"!
De uitkomst is grappig en verrasssend.

 

Maranke Rinck & Martijn van der Linden
Uitgeverij Lemniscaat
ISBN 9789047700265, prijs € 13,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 


Recensie
Een heel bijzonder en pakkend voorlees- en kijkboek voor kleuters. De illustraties van Martijn van der Linden doen heel exotisch aan. Een warme lapjesdeken van dieren met een mozaïekachtige uiterlijk, door de mix van patronen en warme kleuren, gevat in een heldere omlijning. Tegen de zwarte achtergrond eisen de figuurtjes alle aandacht op.

Een welkome aanvulling voor de (kinder)boekenkast!

Conny Bais, Red. Peuterplace.nl

 

 

Slaap schildpad slaap

Lemniscaat Jubileumboekje voor € 2,50
Slaap schildpad slaap is het 2e boekje in een serie Jubileumboekjes ter gelegenheid van het 45-jarig Jubileum van Lemniscaat. Elke maand verschijnt een (klein formaat) boekje van één van hun illustratoren voor € 2,50 te koop in de boekhandel.

Het verhaal
De vijf dieren uit Ik voel een voet keren terug. Schilpad kan niet slapen en de andere dieren proberen hem daar zo goed mogelijk mee te helpen. Vleermuis maakt wat warme melk, Vogel zingt een lied, Octopus geeft een speen en Bok bedenkt dat Schildpad gewiegd moet worden. Niets helpt. Schildpad wil wel slapen, maar het lukt hem niet. Hij weet wel wat zou helpen: een stukje rijden. Een auto hebben de dieren echter niet... Wat nu? Bok heeft een geniaal plan...

 

 

Maranke Rinck & Martijn van der Linden
Uitgeverij Lemniscaat
ISBN 9789047700418, prijs € 2,50.
Bol aanbieding: 12 stuks voor € 30,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright