HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

 


Gepersonaliseerd fotoverhaal van Ikkeda

 

Gepersonaliseerd kinderboeken
Waarschijnlijk ben je ze al eens tegengekomen, al surfende op het Internet: websites die 'gepersonaliseerde boeken met je kind in de hoofdrol' aanbieden. Doorgaans wordt dan in een bestaand prentenboekverhaal de naam van de hoofdrolspeler vervangen door de naam van je (klein)kind. Soms worden ook namen van andere familieleden toegevoegd.

 

Een gepersonaliseerd fotoprentenboek van Ikkeda is echter wel heel speciaal! In het boek worden echte foto's verwerkt. Het kind beleeft samen met een favoriete knuffel, huisdier, familielid of vriendje een origineel avontuur. Alles wat nodig is, zijn twee digitale foto‘s. Één van het kind en één van zijn tegenspeler.

Er is keuze uit twee verschillende verhalen. Daarnaast is het mogelijk om voor zowel voor je kind als voor een vriendje twee identieke prentenboeken te bestellen.

 

 

Recensie

Vadertje en Moedertje - jongensversie
Ikkeda stuurde een gepersonaliseerd prentenboek ter beoordeling toe. Omdat er in de privé-situatie sprake is van twee jongens in de kleuterleeftijd (vijf en zes), die uiteraard allebei graag de hoofdrol wilden spelen, werd geadviseerd om te kiezen voor de jongensversie van Vadertje en Moedertje waarbij foto's van beide broertjes konden worden aangeleverd.

Hilariteit en slappe lach
Het fotoprentenboek werd uitgepakt in aanwezigheid van de broertjes en een vriendinnetje. Het is afgedrukt op stevig papier, gebonden in een ringband met extra plastic cover ter bescherming. Direct herkenden ze hun namen in de titel. Nieuwsgierig werd het boek doorgebladerd, wat leidde tot grote hilariteit en een niet te stoppen slappe lach. Op een later tijdstip werd het verhaal rustig gelezen. Natuurlijk moest dit boek meteen de volgende dag mee naar school!


Verhaallijn
Het verhaaltje is ontzettend geestig. Zowel in tekst als in beeld sluit het perfect aan op de belevingswereld en het fantasiespel van jonge kinderen. Jawel, ook jongens! Alles speelt zich af in de speel- en slaapomgeving, waarin auto's uiteraard niet ontbreken.

De rollenverdeling is weliswaar wat traditioneel, maar er wordt niet nadrukkelijk iemand de vader- of moederrol toebedeeld. De één doet eigenlijk alles: hij wekt iedereen, zorgt voor het ontbijt, brengt het kind naar school en gaat daarna heel hard werken. De ander blijft lekker thuis spelen en rommel maken, doet wat boodschappen en eet zich bijna ziek aan snoep. Wanneer iedereen weer thuis is, wordt er chips gegeten, uiteraard is er niet gekookt. Dan is het tijd voor het bad en het bed. Natuurlijk eerst nog even een verhaaltje lezen! Dan gaat de wekker. Hé, hebben we alles maar gedroomd?

Een vrolijk en kleurrijk gepersonaliseerd boek: bijzonder leuk om cadeau te doen of te krijgen!

Conny Bais (Red.) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright