HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 


Indianen

Uit de Clavisreeks 'Willewete' geschiedenis

 

Wil je alles weten over indianen? In dit boek lees je meer over de kleren die een indiaan draagt, waar hij woont en wie zijn familie is. Wat eten indianen? Hoe ziet hun dag eruit? Wat zijn hun lievelingsspelletjes? En op welke dieren jagen ze? Op deze en vele andere vragen krijg je een antwoord. Je vindt in dit boek ook een leuk liedje en opdrachten, een grote uitklappagina van het indianenkamp en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt.

 

Suzan Boshouwers & Marjolein Hund
Clavis
ISBN 9789044816846, prijs € 15,95.
Direct bestellen bij Bol.com of bij Bruna.nl

 

Recensie
Een uiterst informatief en fraai geïllustreerd boek over het (vroegere) leven van indianen. (Dakota-indianen, Noord-Amerika) Dit boek voor kinderen vanaf circa 5 jaar geeft tamelijk wat informatie met betrekking tot de leefwijze, gebruiken, rituelen, bijgeloof en communicatie van indianen. Het is niet onwaarschijnlijk dat ook volwassenen er wat interessante nieuwe weetjes in tegenkomen!

Dankzij korte eenvoudige zinnen en de ondersteunende soms paginagrote illustraties leent het boek zich uitstekend voor een thema (indianen, geschiedenis) in de klas.

 

Willewete
Willewete zijn informatieve prentenboeken die een antwoord geven op de vragen van jonge kinderen. Sommige onderwerpen staan dicht bij hen, andere een beetje verder. Ze gaan over de wereld en de natuur om ons heen, over het leven in het verleden en het leven nu. Op een speelse spitsvondige manier vertellen deze boken wat kinderen graag willen weten.

 

Meer Willewete

Indianen
Wereldkinderen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright