HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

 

Jelle en Minke - op bezoek bij de buren

 

Jelle en Minke zijn nieuwsgierig en soms een beetje ondeugend. Ook in dit tweede boek beleven deze twee beste vrienden allerlei avonturen. En ze ontmoeten veel nieuwe mensen: de twee pasgeboren broertjes van Jelle, de drie zusjes die boven Jelle wonen, de grote, dikke man die een paar huizen verderop woont en vele anderen. Sommige van die mensen zijn aardig, sommige minder aardig, maar dat weten Jelle en Minke pas als ze hen beter hebben leren kennen.

Voor kinderen vanaf vier jaar.

Hieke van der Werff
De Vier Windstreken
ISBN: 9789051161120, prijs € 12,95.

Direct bestellen bij Bol.com

 

Recensie

Een heerlijk voorleesboek met een multicultureel randje.

Herkenbare verhaaltjes die aansluiten bij de fantasie en belevingswereld van kleuters. Dat begint al bij de openingszin: "Ik was de krokodil", waarin heel typerend de 'verleden tijd' wordt gebezigd bij het (rollen)spel. De kleuters zijn af en toe lekker ondeugend en ervaren op hun eigen onbevangen manier bepaalde spanningen of angst, bijvoorbeeld in het donker of tijdens een wandeling alleen op straat.

Eén rode draad in het boek is het contact met de buren. In het bijzonder met Malika, Jamila en Karima. Ze komen uit een ander land en Jelle en Minke maken kennis met hun cultuur en gebruiken. Na een eerste ontmoeting drinken de kinderen samen met hun moeders Marok muntthee en ze smullen van de overheerlijke koekjes. Een ander thema is de geboorte van de tweelingbroertjes van Jelle.

Voor de iets oudere of gevorderde lezertjes ook geschikt om zélf te lezen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright