HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum
 

 

Jette gaat verhuizenJette gaat verhuizen'Een voor jou, en een voor jou...' Jette deelt kaartjes uit met haar nieuwe adres. Want morgen gaat ze verhuizen. Blijft Sanne nog haar beste vriendin als Jette niet meer naast haar woont? Mag ze wel meedoen met de kinderen op haar nieuwe school? En zal de verhuisauto hun dozen echt naar het nieuwe huis brengen? Gelukkig ontdekt Jette op haar nieuwe school dat ze al iemand kent. En zelfs haar lievelingsbeker komt weer terecht.


Martina Baumbach & Catharine Westphal
Uitgeverij C. De Vries - Brouwer
ISBN: 9789053415641, prijs € 16,50.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Recensie

Verhuizen is een ingrijpende en spannende gebeurtenis met leuke en minder leuke kanten. Dit verhaal over verhuizen is perfect geschreven vanuit de beleving van een kleuter.

We lezen hoe een kind van ongeveer zes jaar de verhuizing min of meer 'ondergaat'. Mama vertelt dat ze gaan verhuizen omdat ze dan meer ruimte hebben. Jette vraagt wat dat betekent, 'verhuizen'. Het klinkt bijzonder: als huizen die ver weg staan. Misschien gaan ze wel in een oerwoud wonen, of aan zee. Papa laat haar op een kaart zien dat ze dichter bij zijn werk gaan wonen. Dan is hij voortaan eerder thuis. Op school trakteert ze cake en ze krijgt een cadeautje. Maar ze is niet jarig, ze neemt afscheid van haar klas. Met pijn zegt ze haar vriendjes gedag. Thuis is het een rommeltje, en ze slapen op de grond. Jette is onzeker maar ook nieuwsgierig naar wat er komen gaat. Maar al snel voelt ze zich thuis in haar nieuwe huis, de buurt en op school.

Voor kinderen vanaf zes jaar.


Conny Bais

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright