HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

jongen meisje - zoek de verschillen

 

Jongens en meisjes verschillen van elkaar. Maar waarin precies, en wat zijn de overeenkomsten? Waarin blinken meisjes uit? Waar zijn jongens goed in? De ontwikkelingen op sociaal, emotioneel en fysiek vlak worden van baby tot puber toegelicht.

Onderwerpen zoals typisch jongens- en meisjesgedrag, schoolprestaties, broers en zussen en de manier waarop jongens en meisjes onderling praten, spelen en vriendschappen onderhouden komen aan bod, maar ook alcoholgebruik en eetproblemen.

 

 

Seksespecifiek gedrag is het gevolg van een samenspel tussen de hersenen en hormonen. Daarnaast speelt de omgeving van het kind een belangrijk rol. Ouders en leraren hebben onbewust andere verwachtingen van jongens en meisjes waardoor ze anders benaderd worden en in andere dingen worden gestimuleerd.

Een informatief gidsje, waarin in alfabetische volgorde de alledaagse, opvallende verschillen worden behandeld en verklaard worden. Wetenschappelijke informatie, bijvoorbeeld over werking van de hersenen en hormonen worden op eenvoudige wijze uitgelegd.

 

Judith van Tijn & Lee Kwan Koo
Uitgeverij Becht
ISBN: 9789023012344, prijs € 13,50.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright