HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

 

Kinderboekenweek 2012 - Hallo wereld!

van woensdag 3 t/m zaterdag 14 oktober 2012

 

De 58e Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 3 t/m zondag 14 oktober 2012. Het motto is Hallo wereld! over het ontmoeten van andere culturen in en door verhalen. Met boeken ontdek je de wereld. Je reist naar verre landen, leert allerlei bijzondere uithoeken van de aarde kennen en maakt kennis met mensen uit een andere cultuur. Tijdens de Kinderboekenweek worden kinderen opgeroepen geld in te zamelen voor My Book Buddy, bijvoorbeeld door middel van leesmarathons.

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra hierop in. Het jaarlijks wisselende thema van de Kinderboekenweek dient als leidraad bij de organisatie van de vele activiteiten.

Bekijk de kerntitels van de Kinderboekenweek voor groep 1 t/m 8 van de basisschool.

Samenwerking met Kinderen voor Kinderen
De nieuwe, 33ste CD van Kinderen voor Kinderen heet Hallo Wereld en komt 28 september uit. De twaalf nummers zijn geschreven en gecomponeerd door bekende artiesten zoals Ali B, Sara Kroos, Ben Saunders, Sjoerd Kuyper en de muziekproducer van de CD, Tjeerd Oosterhuis. Uiteraard zijn de liedjes allemaal te horen bij Kinderen voor Kinderen Live in Concert, woensdag 24 oktober in de Heineken Music Hall. PeuterPlace verloot een aantal gratis exemplaren van de CD Hallo Wereld!

Sinds 1986 wordt er een Prentenboek gemaakt in het kader van de Kinderboekenweek. Deze speciale kleuteruitgave is tijdens de Kinderboekenweek voor een lage prijs verkrijgbaar.

Prentenboek Kinderboekenweek 2012
Illustrator Fleur van der Weel en auteur Edward van de Vendel maken het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2012. Het duo werkte al eerder succesvol samen en ontving in 2004 de Woutertje Pieterse Prijs voor Superguppie. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek komt jaarlijks uit en is bedoeld voor die kinderen die nog te jong zijn voor het Kinderboekenweekgeschenk. Waar het Prentenboek precies over gaat, wordt later bekendgemaakt. De Kinderboekenweek duurt van woensdag 3 t/m zaterdag 13 oktober 2012. Het ontmoeten van andere culturen in en door verhalen staat centraal onder het motto Hallo wereld!

Kinderboekenweekgeschenk
Tosca Menten schrijft het Kinderboekenweekgeschenk van 2012, getiteld Het Akropolis Genootschap en de slag om bladzijde 37.

Lespakket voor de basisschool
Voor het basisonderwijs stelt de Stichting CPNB een lespakket samen dat scholen in het voorjaar bij de boekhandel kunnen bestellen. Dit pakket bevat o.a. het Kinderboekenweekgeschenk, het Prentenboek, affiches, de Kinderboekenkrant, De Voorleesgids en een lesbrief die allerlei suggesties geeft voor lessen rond boeken en lessen over het thema van de Kinderboekenweek.

Kinderboekenbal
De Kinderboekenweek wordt op de dinsdagavond voor de ‘week’ feestelijk geopend met een Kinderboekenbal. Het feest is uitsluitend op uitnodiging toegankelijk.

 

Mail & Win:
Mol en de levende dingen
CD Kinderen voor Kinderen: Hallo Wereld

 

Boeken over reizen en culturen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright