Kindergebaren met Lotte en Max - spraakontwikkeling
HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

 

Kindergebaren met Lotte & Max

Communiceren met je baby


Welke ouder wil het niet, communiceren met je baby voordat hij of zij kan praten. Baby’s willen en kunnen al vanaf zes maanden dingen 'vertellen'. Daarom kiezen steeds meer ouders ervoor om met hun horende baby te gebaren. Het programma van Kindergebaren met Lotte & Max maakt dit mogelijk zonder al te veel inspanning, maar wel met veel plezier. Met de nieuwe dvd Praten met je handen, worden 28 gebaren behandeld voor dingen waar je als ouder van jonge kinderen dagelijks mee in aanraking komt. De meervoudige benadering van taal moedigt aan om te dansen, te praten, te gebaren en te lachen.

Kindergebaren met Lotte & Max heeft als eerste bedrijf in Nederland een programma ontwikkeld dat gebarentaal op een speelse manier voor kinderen toegankelijk maakt. In de Verenigde Staten worden kindergebaren al ruim 20 jaar gebruikt, omdat onderzoek aangetoond heeft dat een baby veel eerder kan communiceren dan vroeger werd gedacht. Ook in Duitsland, Engeland en België maken ouders, kinderdagverblijven en jeugdinstellingen van gebarentaal gebruik, omdat de voordelen zo duidelijk aanwezig zijn. Het stimuleert de taalontwikkeling en geeft kinderen meer zelfvertrouwen. Baby’s huilen minder vaak, omdat er minder frustratie is. Voor peuters is gebarentaal ideaal om op terug te vallen als het niet lukt om zichzelf met woorden uit te drukken. Gesproken taal komt eerder op gang en gebarende kinderen hebben vaak een voorsprong op het gebied van lezen, schrijven en spreken. Gebarentaal slaat tevens een brug tussen dove en horende mensen.

Vorig jaar zijn het kinderboek en de dvd Kindergebaren met Lotte & Max - Boerderijdieren verschenen. Met een uniek pop-up systeem komen de gebaren uit het boek echt tot leven. Lotte & Max doen het voor, waardoor ouders met hun kind op schoot kunnen oefenen en spelen. Door de leuke versjes en illustraties is het ook voor oudere kinderen een avontuur. De bijbehorende dvd bestaat uit 42 minuten kijk- en luisterplezier, waarin 29 gebaren voor boerderijdieren spelenderwijs worden behandeld met een lesje en een liedje.

Preview

 

Nieuwe dvd uit: Praten met je handen - leer je kind beter begrijpen
Het grote succes van de eerste dvd was de aanleiding om een vervolg te maken: Kindergebaren met Lotte & Max - Praten met je handen. Deze dvd leert ouder en kind spelenderwijs 28 gebaren voor dagelijkse dingen zoals eten, drinken, spelen. Net als bij de dvd Boerderijdieren is er een meervoudige aanpak van taal gebruikt - visueel, verbaal en motorisch - waardoor kinderen het makkelijk oppakken en ouders ze beter zullen begrijpen. Het boek en de dvd's zijn tevens geschikte instrumenten voor verschillende specialisten om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren.

De producten zijn nu verkrijgbaar in de webwinkel van de vernieuwde website lottemax.nl. Hier zijn onder andere voorbeeldfilmpjes van de dvd te bewonderen, gratis kleurplaten te downloaden en foto's en filmpjes van gebarende kinderen te zien. Er zijn recensies en reacties van ouders te lezen en ook het verhaal van Renske Douwes Dekker, de bedenker van Lotte & Max.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright