HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 


KLEINE IJSBEER 25 JAAR

 

Dit jaar viert Lars, de Kleine IJsbeer, zijn 25-jarig jubileum. Kinderboekenuitgeverij De Vier Windstreken viert dat onder andere met de verschijning van een nieuw boek over het populaire ijsbeertje: Kleine IJsbeer en de grote onderzeeboot. Deze is vanaf 1 september verkrijgbaar in elke boekwinkel. In het Kinderboekenmuseum in Den Haag is vanaf 10 september 2011 een tentoonstelling te zien over Kleine IJsbeer. Ook wordt er een landelijke kleurwedstrijd georganiseerd.

 

Tentoonstelling
Zaterdag 10 september om 12.00 uur wordt in het Kinderboekenmuseum in Den Haag de tentoonstelling over Kleine IJsbeer geopend. Daar worden niet alleen prenten uit alle boeken getoond, maar ook schetsen en materiaal rondom de Kleine IJsbeer. Het hele weekend kunnen kinderen knutselen, meedoen aan de kleurwedstrijd en Kleine IJsbeer-spelletjes spelen. Bedenker Hans de Beer zal ijsbeertjes tekenen, terwijl de kinderen worden voorgelezen uit Kleine IJsbeer en de grote onderzeeboot. De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 4 december 2011.

 

Kleurwedstrijd
Alle kinderen kunnen meedoen met de kleurwedstrijd van Kleine IJsbeer. De kleurplaat is te downloaden van de website van de uitgever: www.vierwindstreken.com. Voor de winnaars zijn er mooie Kleine IJsbeer-prijzenpakketten beschikbaar. Die worden op 5 november uitgereikt in het Marinemuseum in Den Helder. Daar ligt namelijk net zo’n onderzeeboot als Hans de Beer heeft getekend in Kleine IJsbeer en de grote onderzeeboot.

 

Over het boek Kleine IJsbeer en de grote onderzeeboot
Lars, de Kleine IJsbeer, merkt dat het steeds warmer wordt. Zijn vriendjes trekken daarom met hun familie verder naar het noorden, het ijs achterna. Op zijn zoektocht naar nieuwe vriendjes stuit Lars op een grote onderzeeboot. Hier ontmoet hij scheepshond Norbert, maar ook twee ijsbeertjes die heel graag naar huis willen. Natuurlijk helpt Lars hen op weg.

Vanaf 4 jaar
Formaat 21,5 x 28,7 cm
Omvang 32 bladzijden
ISBN 9789051161830, prijs € 13,95
Direct bestellen bij Bruna.

 

Over Hans de Beer
Hans de Beer werd in 1957 geboren in Muiden. Na de middelbare school ging hij naar de Rietveld Academie in Amsterdam, waar hij zich specialiseerde in illustreren. Uit zijn afstudeerproject werd Een ijsbeer in de tropen geboren en met dit prentenboek begon het grote succes en de populariteit van Lars. Inmiddels zijn er wereldwijd tien miljoen boeken van de Kleine IJsbeer verkocht, in 29 talen. Ook zijn er een tv-serie en twee films geproduceerd.

 

 

MAIL & WIN

Wil jij kans maken op het boek 'Kleine IJsbeer en de grote onderzeeboot'? Stuur dan een berichtje met je naam en adres naar de redactie o.v.v. Kleine IJsbeer.

Insturen kan tot en met 15 september as.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright