HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog


Door Conny Bais


De kleren van Sinterklaas

Samenvatting

Anouk rent opgewonden het schoolplein op. Ze weet zeker dat Sinterklaas bij haar komt logeren! Alle kinderen scharen zich om haar heen. "Hoe kan dat nou" en "Sinterklaas slaapt nooit, hij werkt 's nachts", roepen de kinderen ongelovig. Anouk zegt dat ze het zelf heeft gezien. In de logeerkamer staat een koffer met de kleren van Sinterklaas. Niemand gelooft haar. Maar op een avond hoort Anouk gerommel in de logeerkamer. Stiekem gluurt ze naar binnen.

Een vriendinnetje heeft een idee. Ze kunnen met zijn allen Anouk gaan ophalen op weg naar school. Op 6 december is Sint jarig en hij dan hoeft niet te gaan werken. Dan kan hij gewoon bij Anouk mee ontbijten en dan kunnen ze hem zien! Anouk kan niet slapen van de zenuwen. De volgende ochtend zit Sinterklaas aan de ontbijttafel omringd door de kinderen. Sinterklaas bevestigt nog eens dat Anouk wél gelijk had. "Daar waar de kleren van Sinterklaas zijn, is Sinterklaas zelf ook."


Recensie

Het eerste prentenboek op basis van een verhaal van Paul Biegel (1925-2006) voor een wat jonger leespubliek. Schitterend geïllustreerd door Sanne te Loo.

Voor de kleintjes een superspannend Sinterklaasverhaal: wat kan een kind zich nu beter wensen dan dat Sinterklaas komt logeren?! Met een vette knipoog van de auteur naar grote mensen, die regelmatig zullen glimlachen bij dit grappige en aandoenlijke verhaal.

Sanne te Loo heeft het verhaal voorzien van een knusse sfeer met haar prachtige realistische illustraties in warme herfstinten.

Een knus én spannend voorleesverhaal dat de fantasie van kinderen extra op hol zal brengen voor het avondje van Sinterklaas!

Geschikt voor de gevorderde kleuter, maar ook om zelf te lezen voor groep 1 tot en met 3.

Conny Bais
(6-10-2008)


Paul Biegel & Sanne te Loo
Uitgeverij Clavis
ISBN 9789047701118, € 12,95.

 

Meer van Paul Biegel

De dwergjes van Tuil
De kleren van Sinterklaas

 

Meer van Sanne te Loo

Gewoon Fien
De kleren van Sinterklaas

\

 

Meer boekjes over Sinterklaas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer prentenboeken

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright