HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlogKoosje en het donker

Koosje is een vrolijk meisje van zeven jaar. Maar als het 's avonds donker wordt en ze naar bed moet, slaat de angst toe. Gelukkig helpt juf Helmi, die ze zo lief vindt, haar. Koosje krijgt van haar een tas met vakjes. Die vakjes gaan ze samen vullen met alles waar Koosje bang voor is. Weken lang sleept ze haar tas overal mee naartoe en blijft hem vullen met al haar angsten. En dan op een dag is de tas leeg. Met een vrolijke zwaai zwiept Koosje de tas weg. Die heeft ze niet meer nodig.

Bijzonder en sfeervol geïllustreerd door Wieteke Koolhof.

 

 

Beatrice Keunen & Wieteke Koolhof
Uitgeverij SWP - nino
ISBN 9789085605485, prijs € 14,90.
Direct bestellen bij Bol.com


Woord vooraf door Susan Bögels:

Iedereen is wel ergens bang voor. Kinderen, en grote mensen! En het is maar goed ook dat we bang zijn voor dingen, want angst beschermt ons. Sommige kinderen zijn bang voor de nacht als ze willen gaan slapen. Dat is een lastige angst. Voor hen heeft Beatrice Keunen dit boek geschreven, dat ouders kunnen voorlezen of dat ze zelf kunnen lezen.

Het boek gaat over Koosje. Ze is bang om te gaan slapen in het donker. In het donker neemt de fantasie het over van de werkelijkheid. Koosje gebruikt haar fantasie juist om niet meer bang te zijn. Ze geeft haar angst een plek, een plek om te wonen! Zo leert Koosje om vrienden te worden met haar angst.

Susan Bögels is hoogleraar Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam en directeur van UvA-Virenze Academisch Behandelcentrum voor Ouder en Kind.

 


Meer over slapen / naar bed gaan
Donker is de nacht
En nu lekker slapen
En nu lekker slapen, Sam
Kapitein Dondersteen
Licht uit
Slaap Schildpad Slaap
Waarom moet ik naar bed?
Weltrusten Dikkie Dik
Weltrusten sterren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright