HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

Thema: anders zijn

 


Kraai

 

Kraai is zwart. Pikzwart.
Iedereen is bang van hem.
Maar Kraai weet wat te doen.
Kraai heeft een plan …

Voor lachebekjes vanaf 4 jaar.

 


Leo Timmers
Uitgeverij Clavis
ISBN 9789044810790, prijs € 13,95.

Direct bestellen bij bol.com

 

 

 

Recensie

Dit heerlijke prentenboek is een lust om in te kijken en te lezen. De schitterende illustraties van Leo Timmers zijn altijd direct te herkennen aan de bijna driedimensionale figuren met hun expressievolle bolle ogen. Met dit boek overtreft hij zichzelf, zowel in tekst als illustratie.

Op eenvoudige maar bijzonder treffende wijze stelt Leo Timmers met Kraai het thema 'anders zijn' aan de kaak. Kraai is een aandoenlijk verhaal over een vogel die anders is dan de andere bont gekleurde vogeltjes. Hij is pikzwart en veel groter dan de rest. Per ongeluk hoort hij dat iedereen bang van hem is. Hij heeft heel veel verdriet. Met verf probeert hij zich te veranderen in een mees, een parkiet en een vink. Maar de vogels zijn nóg banger van hem. Dikke tranen spoelen de verf van Kraai's verenpak. Dan komen de vogels hem bedanken. Met zijn stoere zwarte veren heeft hij die enge grote vogels immers weggejaagd! Hij heeft hen gered! Kraai besluit om zijn geheimpje voorlopig even te bewaren.

Kraai is een karakter dat vele kleuters in hun hartje zullen sluiten. Hij maakt hen duidelijk dat het alleen maar averechts werkt wanneer je probeert jezelf te veranderen om ergens bij te horen. Je bent goed zoals je bent en uiteindelijk zullen anderen dat ook wel zien! En... een leugentje om bestwil mag ook wel eens....

 

Conny Bais

 

 

 

Meer van Leo Timmers

Hoog tijd
Kapitein Bleekscheet

Kraai
Oei!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright