HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen Clips TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes

Door Conny Bais

De lange lange reis

Antarctica, het Zuidpoolgebied, half mei. Een jong pinguïnvrouwtje legt haar eerste ei. Dan vertrouwt ze het ei toe aan haar partner en begint aan een lange, lange reis naar de open zee om te eten zoveel als ze kan. Als ze terugkomt zal ze genoeg voedsel hebben opgeslagen om te kunnen zorgen voor haar jong, dat dan inmiddels uit het ei gekomen is.

Sandra Markle & Alan Marks
Uitgeverij Vries-Brouwers
ISBN 9789053417935, prijs € 14,90.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Recensie

Een werkelijk schitterend en educatief kinderboek met prachtige illustraties en een ontroerend verhaal over de lange tocht die keizerpinguïns afleggen om aan voedsel te komen. Het verhaal wordt, in begrijpelijke taal, verteld aan de hand van een jong pinguïnpaartje. Kinderen leren hoe liefdevol de pinguïns met elkaar leven en voor hun jongen zorgen. Ze leren ook dat de pinguïns heel hard moeten werken om aan voedsel te komen en daardoor soms in levensbedreigende situaties komen. In een nawoord vertelt de auteur hoe ze onderzoek mocht doen op Antartica en waarom keizerpinguïns uniek zijn.

Een prachtig boek en naslagwerk voor grote en kleine pinguïnliefhebbers!

Voorleesverhaal voor de gevorderde kleuters vanaf ca. vijf jaar. Voor wat oudere kinderen uitstekend te gebruiken voor een spreekbeurt op de basisschool.

 

Meer (prenten)boeken over pinguïns

De lange lange reis (kleuters en ouder)

Pinguïn (voor de allerkleinsten)

Pinguïn Pit (kleuters)

 

Clipjes met pinguïns

Eskimo Disco (Pingu)

Pingu

Pinguïn Reggea

 


 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright