HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

 

Lastminutemama's

Persoonlijke verhalen en feiten over laat kinderen krijgen

 

De gemiddelde leeftijd waarop de Nederlandse vrouw haar eerste kind krijgt, ligt al sinds 2004 op 29,4 jaar. Hoogopgeleide vrouwen zitten daar gemiddeld nog eens vier jaar boven. Achtenveertig procent van de Nederlandse moeders is dertig jaar of ouder als haar eerste kind geboren wordt. Vijftien procent is vijfendertig jaar of ouder. Ruim twee procent is veertig jaar of ouder.

Waarom wachten sommige vrouwen met het krijgen van een kind tot ze er al bijna een half leven op hebben zitten?
Twaalf vrouwen die achtendertig jaar of ouder waren toen ze voor het eerst moeder werden vertellen in dit boek hún verhaal. De een met een kinderwens, zolang ze zich kan herinneren, de ander overvallen door een niet-geplande zwangerschap. De een met een stabiele relatie, de ander net verliefd. De een carrièrevrouw, de ander lang zoekend naar haar ideale opleiding en baan.

Ze vertellen openhartig over hun leven voor en na het krijgen van hun kind(eren). Over beslissingen, verwachtingen, vooroordelen, ervaringen en de toekomst. Hun persoonlijke verhalen laten bovendien zien dat het moment waarop een vrouw een kind krijgt soms helemaal geen bewuste keuze is.

Lastminutemama's is geen pleidooi voor moederschap op latere leeftijd. Het biedt erkenning en herkenning voor vrouwen (en mannen) die zelf ook laat moeder (of vader) werden, of op latere leeftijd nadenken over kinderen.

 

Brigitte Bloem
Spectrum
ISBN 9789049106782, prijs € 14,99.
Direct bestellen bij Bol.com of Bruna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright