HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Kids DVD

 

Lotje en de wolven

Sinds ze alleen naar het dal is gegaan, om hulp te halen voor de gewonde schaapherder, zijn alle schapen trots op Lotje. Alle schapen? Nee. Een paar jonge schapen van de kudde, geloven dat zij zelf de besten zijn. Ze noemen zichzelf 'de wolven', en wat ze het liefst doen is de kleintjes pesten door ze te vertellen dat ze 's nachts jankende wolven hebben gehoord.

Op een nacht horen de schapen echt wolvengehuil in de verte. 'de wolven' hebben plotseling geen praatjes meer…
Wie heeft als enige de moed om uit te gaan vinden hoe het zit met dat gehuil? Lotje natuurlijk! Lotje is voor niets en niemand bang. En ze weet 'De wolven' en passant op hun nummer te zetten.

 

 

Anu Stohner & Henrike Wilson
Uitgeverij Lemniscaat
ISBN 9789047701705, prijs: € 14,95.

 

Recensie

Zoals eerder veschenen prentenboeken van dit succesvolle duo, een megagroot formaat prentenboek met schitterende illustraties. De tekst is weliswaar uitvoeriger dan gebruikelijk.

Een grappig voorleesverhaal over een moedig ondernemend schaap dat een groepje lastige 'hangjongeren' lik op stuk geeft.

"De jonge schapen stonden meestal een beetje opzij van de kudde. Ze noemden zich 'de wolven' en deden nogal stoer. Verder verveelden ze zich vreselijk. Boven op de heuvel viel niet veel te doen, dus ze hingen maar een beetje rond. Soms verstopten ze zich in de bosjes om de oudere schapen aan het schrikken te maken. "

De 'wolven' zijn het zat om aldoor te horen over Lotje. "Nou, dat kunnen wij ook..."de volgende keer doen wij dat wel". Op een dag krijgen 'de wolven' de kans om dat waar te maken. Er klinkt wolvengehuil in de verte. Maar de stoere boys ondernemen niets en verstoppen zich sneller dan wie dan ook. Natuurlijk is het Lotje die op onderzoek uit gaat. De situatie blijkt minder ernstig dan verwacht: het gehuil is niet van wolven maar van een hondje in nood. Ze brengt het beestje in veiligheid. Wanneer ze na afloop de kudde geruststelt, maakt ze dat detail niet bekend. Ze wil de heldhaftige 'wolven' eens op hun nummer zetten. Geen woorden maar daden! Ze vertelt dat de wolven in het bos zullen blijven, maar ze willen graag kennis maken met 'hun wolven'. Die houden zich muisstil en laf verscholen, echter niet helemaal ongezien. Van de jongelui en hun stoere praatjes blijft niet meer over dan een paar bange schaapachtige kinderen.

Heerlijk voorleesverhaal voorzien van prachtige illustraties.

Geschikt vanaf ca. vijf jaar.

Conny Bais


 

Meer van dit duo

De kleine Kerstman

De beste Kerstman van de wereld

Lotje

Weltrusten sterren

 

Meer prentenboeken over dieren en insecten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright