HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen   TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Forum
 

 


Marie

Prentenboek & DVD


Ergens aan de rand van het bos woont, in een zachte, rode klaproos, een elfje. Ze heet Elfje Marie, maar meestal wordt ze gewoon Marie genoemd. Marie is een heel lief elfje en ze heeft heel veel vriendjes. Suzie Bij, Batteraaf Mus, Caroline Mier en Gijs Kever komen vaak bij Marie om een kopje dauw te drinken.

Marie droomt van een bijzonder vriendje. Ze wil een Beste Vriendje. Iemand waar ze niet alleen kopjes dauw mee drinkt, maar waarmee ze ook avonturen beleeft. Iemand voor wie zij heel belangrijk is …

 

 

Inclusief DVD met de beelden van het boek, het ingesproken verhaal en prachtige klassieke muziek, gecomponeerd door Jean-Philippe Rieu.


Jean-Philippe Rieu & Mark Janssen
Uitgeverij Clavis
ISBN: 9789044811513, prijs € 17,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Recensie

Een lief prentenboekverhaal met schitterende kleurrijke illustraties.

De DVD is heerlijk ontspannend voor de kleintjes om naar te kijken en te luisteren. De vertelstem en de begeleidende muziek onderstrepen de sprookjesachtige en dromerige sfeer van het verhaal.

TIP: Bekijk de website van Jean-Philippe Rieu voor een filmpje van de 'making of' en meer informatie over de voorstelling 'Marie' die vanaf 7 oktober te zien zal zijn.

Voor kinderen vanaf vier jaar

Thema: vriendschap, elfjes.

 

Conny Bais

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright