HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

 

 

 

 


Conny Bais


Meneer Haas en Mevrouw Beer


Meneer Haas bewoont een groot huis en besluit om de bovenverdieping te verhuren. Mevrouw Beer heeft wel interesse. Meneer Haas had eigenlijk een kleinere bewoner in gedachten, maar hij besluit het te proberen. Meneer Haas is heel erg netjes, terwijl mevrouw Beer er haar gemak van neemt en er vrolijk op los leeft. Dat kan natuurlijk niet goed gaan. Mevrouw Beer vindt Haas maar saai en meneer Haas echtert zich aan de rommel van mevrouw Beer.

Op een dag geeft mevrouw Beer een feestje voor haar berenvrienden. Meneer Haas klopt bij haar aan om erover te klagen. Maar mevrouw Beer trekt hem naar binnen en hij danst heel de avond met haar.

 

De volgende dag beseft meneer Haas dat een beetje rommel soms moet mogen, wanneer je het samen zo gezellig hebt. En mevrouw Beer wil best opruimen met meneer Haas.

Frauke Weldin & Christa Kempter
De Vier Windstreken
ISBN 9789051160871, prijs € 14,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Recensie

Een grappig voorleesverhaal over samenleven en tolerantie. Op eenvoudige wijze wordt omschreven hoe verschillend mensen leven en zich daardoor wel eens aan elkaar kunnen ergeren. Maar wanneer we allemaal een beetje geven en nemen, kan dat verschil ook heel verfrissend en verrijkend zijn.

Royaal voorleesformaat, schitterend en sfeervol geïllustreerd door Frauke Weldin.

Voor kinderen vanaf vier jaar.

 

Zie ook: Meneer Haas en mevrouw Beer gaan op vakantie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright